'ET FORMEM'

Almussafes gradua a l’alumnat de l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ del Nivell III

Gràcies al projecte, el grup de persones participants ha obtingut el Certificat de Professionalitat de ‘Assistència documental i de gestió en despatxos i oficines’

Aquest matí s’ha celebrat un acte en el qual se’ls ha entregat un diploma acreditatiu per la superació dels continguts del programa


Almussafes gradua a l’alumnat de l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ del Nivell III

La sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes ha acollit aquest matí l’acte de graduació del Nivell III de l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ de la població, amb el qual l’alumnat ha obtingut el Certificat de Professionalitat de ‘Assistència documental i de gestió en despatxos i oficines’. L’alcalde, Toni González, els ha entregat un diploma acreditatiu a les persones participants en aquest programa amb una metodologia mixta innovadora que els ha permés formar-se i realitzar pràctiques remunerades en diferents departaments de l’administració local. Labora ha invertit en les tres fases de l’Escola d’Ocupació Et Formem, la primera d’elles inaugurada al novembre de 2020, un total de 373.261,60 euros, quantitat a la qual l’Ajuntament ha sumat altres 11.800 euros.

L’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’ d’Almussafes ha sumat una nova fita en la formació i preparació del seu alumnat per a accedir al mercat laboral. Els deu participants en el projecte acaben de superar el Nivell III de l’itinerari marcat per l’Ajuntament i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), institució que ha finançat la pràctica totalitat del cost de la seua implementació.

Després de completar la tercera la fase, l’alumnat ha obtingut el Certificat de Professionalitat d’aquest nivell en l’especialitat de ‘Assistència documental i de gestió en despatxos i oficines’, motiu pel qual el Consistori ha celebrat hui, divendres 27 de maig, un acte a la sala de conferències del Centre Cultural en el qual s’ha posat en valor l’aconseguit fins ara.

“Aquest projecte els ha instruit a fons per a afrontar amb majors garanties d’èxit la seua incorporació al mercat laboral i l ho ha fet amb una metodologia innovadora que, sens dubte, els atorga un avantatge competitiu enfront d’aquelles persones que no tenen l’oportunitat de realitzar pràctiques, i a més remunerades, mentre aborden la part teòrica”, explica l’alcalde i regidor d’Ocupació, Toni González, qui valora molt positivament aquest programa mixt d’ocupació i formació.

La trobada, que s’ha desenvolupat a partir de les 13:30 hores, ha comptat amb la presència del primer edil, la directora de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), Elena Baldoví, i l’equip docent, liderat pel director, Pepe Riera. El responsable del professorat els ha recordat que amb el certificat del Nivell III de ‘Assistència Documental i Gestió de Despatxos i Oficines’, ja compten amb la preparació per a accedir a qualsevol altre certificat de la mateixa categoria de València, la qual cosa els obrirà més portes a possibles nous treballs. González assegura que “la formació facilita molt el procés de cerca d’ocupació i per això des de l’Ajuntament hem posat tots els nostres recursos al servei d’aquest pla, amb el qual estic convençut que l’alumnat farà un salt qualitatiu en les seues possibilitats d’inserció laboral”.

Labora ha invertit en les tres fases d’aquesta iniciativa, inaugurada al novembre de 2020, un total de 373.261,60 euros, quantitat a la qual l’Ajuntament ha afegit altres 11.800 euros per a fer-la possible. Així mateix, el Consistori ha proporcionat les instal·lacions en les quals s’imparteixen les classes i els mitjans materials disponibles en aquestes dependències públiques.

Competència general completada

Assistir a la gestió de despatxos i oficines professionals, i/o departaments de Recursos Humans, de manera proactiva, organitzant i donant suport a la gestió administrativa i documental d’aquest, i realitzant les gestions de comunicació internes i externes, la preparació i presentació d’expedients i documents jurídics propis davant les Administracions Públiques, així com el manteniment de l’arxiu, segons els objectius marcats, respectant els procediments interns i les normes legals establides.