ESPORTS

Almussafes es converteix en l’epicentre dels escacs de la província de València

La localitat va acollir el passat diumenge 17 de febrer el Campionat Provincial d’Escacs per Edats de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana

En la trobada van participar més de 160 joves d’al voltant de 50 clubs dedicats a aquesta disciplina


La Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana va triar el passat diumenge 17 de febrer el Pavelló Poliesportiu Municipal d’Almussafes per a la celebració del seu Campionat Provincial d’Escacs per Edats, un esdeveniment en el qual van participar més de 160 joves de fins a 18 anys procedents de prop de 50 clubs. En el lliurament de trofeus, que es va realitzar després de concloure les partides previstes de les quatre categories a competició, va participar el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Almussafes, Pau Bosch.

 

Més de 160 joves de prop de 50 clubs van participar el passat diumenge 17 de febrer en el Campionat Provincial d’Escacs per Edats, un torneig organitzat per la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana que per primera vegada des de la seua creació es va disputar en el Pavelló Poliesportiu Municipal d’Almussafes.

L’esdeveniment, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat i de l’acabat de formar Club d’Escacs de la població, es va desenvolupar de 10 a 18 hores en la pista central de la infraestructura i va incloure partides amb una durada màxima de 15 minuts de les categories Sub 8, Sub 10, Sub 12 i Sub18, totes elles seguint el sistema suís i amb un total set rondes.

En el lliurament de premis, que es va dur a terme al final de la jornada, van participar el director esportiu de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Luís Barona, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Almussafes, Pau Bosch, qui va mostrar la predisposició del consistori a acollir més trobades d’aquest tipus en el futur. “Si contribueix al desenvolupament de la memòria, les aptituds intel·lectuals i la creativitat, no podem fer una altra cosa que continuar donant suport a aquests campionats en els quals es respira bon ambient, companyonia i ganes de gaudir”, explica l’edil.

 
Resultats
 
En la categoria Sub 8, el lloc de campió provincial el va obtindre Eli Escoffier de Edapa, seguit per Carlos Sena Casas d’Alaquàs i Diego Rausell Taberner, d’Aldaia Eduacart, mentre que en la categoria femenina el Campionat el va aconseguir Iulia Coppola Orts, de Benimodo.

 

En la categoria Sub 10, la victòria va ser per a Ivan Povshedny, del Club Gambito Benimaclet, el subcampionat per a Vlad Bercaru, del Club Ford Autolix El 8, i el tercer lloc va recaure en Lucas Deusa Ballesteros, del Club Alaquàs. En l’apartat femení d’aquesta categoria, l’or se’l va portar Yeva Yeghikyan, del Club Esportiu Basilio.

Diego Macías Pino, del Club EVA Manises, va aconseguir la primera posició de la categoria Sub 12, podi en el qual el van acompanyar Carles Gregori García, del Club Oliva, i Màxim Bellver Gorshenim, del Club Xeraco. Tots dos van ser segon i tercer, respectivament. Anna Cebolla Ruiz, per part seua, es va alçar amb el triomf femení en aquesta categoria.

Finalment, en la categoria Sub 18 va aconseguir imposar-se als seus contrincants amb major èxit el jove Marc Carbonell, representant del Club Xeraco, al qual li van seguir per aquest ordre Andrés Luque Sáiz, d’EVA Manises, i Rubén Gonzálvez Tamarit, del Club Mislata Lanjarón Discema. Ángela Ortega Sanchís, del Club EVA Manises, va ser la primera dona en aquesta categoria.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES