NOTÍCIES

Almussafes es converteix en el primer municipi de la Ribera a instal·lar desfibril·ladors

El consistori municipal ha invertit 9.000 € en l’adquisició de tres unitats de l’últim model disponible en el mercat

La col·locació s’ha realitzat en el Pavelló Poliesportiu, en el Centre de Salut i en la Reguarda de la Policia Local

La setmana que ve, 48 funcionaris públics realitzaran un taller formatiu de 8 hores de durada per a aprendre a utilitzar-los


Almussafes ja compta amb desfibril•ladors en tres dels seus edificis públics. L’Ajuntament de la localitat ha invertit 16.000 € en la instal•lació d’aquests sistemes de cardioprotecció amb els quals podrien salvar-se moltes vides, tal com asseguren els experts sanitaris. El Pavelló Poliesportiu, el Centre de Salut i la Reguarda de la Policia Local han sigut les infraestructures triades per a la seua col•locació. La setmana que ve, 48 funcionaris públics cursaran un taller de 8 hores per a conèixer el seu funcionament i d’aquesta forma poder atendre possibles casos de parades cardíaques.

Els tres equips desfibril•ladors que l’equip de govern va anunciar al maig que havia adquirit el consistori ja han arribat. Aquest matí s’ha procedit a la instal•lació dels mateixos en les tres infraestructures públiques municipals triades per al seu emplaçament. Concretament, aquestes primeres tres unitats s’han col•locat en el Pavelló Poliesportiu, el Centre de Salut i la Reguarda de la Policia Local. Aquest últim, a més, és portàtil, per la qual cosa podrà traslladar-se pels agents per al seu ús en altres espais en els quals es requerisca la seua presència.

“Es tracta d’un problema que ocasiona més defuncions que els accidents de trànsit i tal com han constatat els especialistes, molts dels casos podrien evitar-se amb una adequada xarxa de desfibril•ladors en els edificis públics”, explica el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, qui recorda que Almussafes “fa un pas important i es converteix amb aquesta mesura en el primer municipi de la comarca de la Ribera a incorporar el servei”.

Valorats en 9.000 €, i finançats íntegrament per l’Ajuntament d’Almussafes, aquests tres sistemes de cardioprotecció estan disponibles per als veïns i també per als usuaris de les infraestructures públiques de la població.

La inversió realitzada per la Regidoria de Sanitat inclou la instal•lació, el manteniment i la formació que rebran la setmana que ve un total de 48 funcionaris de l’administració local per a aprendre a utilitzar-los. Així, 20 policies, 9 treballadors de l’Àrea d’Esports i 9 del Centre de Salut es repartiran en cinc grups per al desenvolupament d’un taller de 8 hores.

El contracte subscrit, que ja ha entrat en vigor, s’ha formalitzat per a un període de 4 anys i inclou, a més de les citades característiques, un servei de teleasistencia mèdica les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any així com un sistema de geolocalització.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT