BENESTAR SOCIAL

Almussafes dotarà de fisioterapeuta el seu Servici Municipal d’Ajuda a Domicili

Podran sol·licitar esta prestació els beneficiaris del SAD que es troben en situació de falta d’autonomia greu o total

La implantació d’este nou servici és una clara aposta de l’Ajuntament d’Almussafes per la millora del benestar dels usuaris adscrits al programa

La prestació passa de 81.000 de dotació pressupostària en 2016 a 107.000 en 2017


Compromés amb l’atenció i l’atenció als veïns amb falta d’autonomia o en situació de dependència, l’Ajuntament d’Almussafes ha impulsat recentment diferents propostes com la creació de l’Oficina d’Atenció al Major, la inauguració del Centre Integral de Majors i l’Espai Gran. A més, i com a gran novetat, el consistori ha informat els 31 usuaris del Servici Municipal d’Ajuda a Domicili de la imminent posada en marxa del servici de fisioteràpia, com a prestació complementària de SAD, orientat a la promoció, prevenció, habilitació i rehabilitació, a fi de recuperar al màxim possible les funcions de les persones, y millorar la seua qualitat de vida. Aproximadament un terç dels beneficiaris actuals del Servici podran beneficiar-se d’esta prestació, concretament aquells que es troben en situació de falta d’autonomia greu o total. En este sentit, es va a contractar un fisioterapeuta professional, que se sumarà els sis auxiliars d’ajuda a domicili que exercixen les seues labors amb este col·lectiu.

El Servici Municipal d’Ajuda a Domicili es consolida amb èxit en la localitat i ja compta amb un total de 31 beneficiaris. Per a reforçar, encara més, l’atenció que se li brinda a estes persones, l’Ajuntament ha donat a conéixer els usuaris del mateix la pròxima posada en marxa d’un pla de recuperació funcional dirigit als almussafenses usuaris del SAD en situació de falta d’autonomia greu o total. Per la seua condició, aproximadament un terç dels beneficiaris podran acollir-se i disfrutar d’esta activitat fisioterapèutica, per a la que el consistori emprarà un professional especialitzat.

Per a poder ser inclosos en el programa, els interessats hauran de sol·licitar-ho en el Departament de Benestar Social i aportar el corresponent informe de salut actualitzat, segons el model per al reconeixement de prestacions socials, en el que s’especifique la necessitat de rebre este servici a domicili. Este informe se sol·licita al metge de capçalera. Les altes podran formalitzar-se en el Departament de Benestar Social o a través del telèfon 961783991.

“A causa de l’èxit i a la bona acollida del Servici Municipal d’Ajuda a Domicili creat per a millorar l’assistència als ciutadans que requerixen una atenció especial, i donat l’increment d’usuaris durant els últims mesos, des de l’Ajuntament intentem reforçar estes prestacions amb la posada en funcionament de noves propostes que ens ajuden a millorar la qualitat de vida d’estes persones”, ressalta l’edil de Benestar Social, Faustino Manzano. “Hem de proporcionar una resposta a les necessitats de la ciutadania i oferir solucions útils i pràctiques”.

A principis d’any es va ampliar la dotació del personal adscrit al Servici d’Ajuda a Domicili, que recentment ha passat de tres a sis auxiliars per a reforçar les cures per a la realització de les tasques domèstiques i d’higiene personal a les persones majors en els seus domicilis amb ajuda de professionals especialitzats. Així mateix, durant el present exercici el consistori local invertirà un pressupost de 97.000 euros en la partida de SAD per a tasques d’atenció personal i de la llar, la qual cosa suposa un 19,75% més que en 2016, quantitat a què ara se li sumen altres 10.000 euros per a cobrir esta nova prestació de fisioteràpia, promoguda des del Departament de Benestar Social.

En els últims anys, i de forma gradual, s’han incrementat les quantitats destinades als diferents servicis socials que s’oferixen a Almussafes. La quantia prevista per a enguany serà distribuïda en diverses àrees que comprenen necessitats molt diverses relacionades amb la família, l’educació, la sanitat i la tercera edat.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES