JOVENTUT

Almussafes destina més de 45.000 euros a les ajudes de lloguer i compra d’habitatge en 2017

Un total de 40 joves de la localitat s’han beneficiat d’alguna d’aquestes dues subvencions durant el present exercici

El consistori municipal ha hagut d’augmentar el pressupost de la partida dedicada al foment del lloguer a causa de la demanda


La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes ha concedit ajudes per al lloguer i la compra del primer habitatge 45.000 euros, beneficiant a un total de 40 joves d’entre 18 i 35 anys. El consistori municipal ha dedicat 34.210 euros a les relacionades amb el lloguer, que s’han concedit a 33 persones, i 10.794 euros a les destinades a la compra o autopromoció del primer habitatge, una línia d’ajudes que han utilitzat 7 almussafenys i almussafenyes. A causa de l’alta demanda registrada, l’equip de govern ha hagut de realitzar una ampliació de crèdit per a atendre les necessitats detectades en l’apartat dedicat al lloguer, partida que ha sumat 12.210 euros als 22.000 euros inicialment previstos en els pressupostos municipals.

Les mesures de suport a l’emancipació dels joves de la localitat és una de les línies que, al costat de les relacionades amb la seua formació, l’Ajuntament d’Almussafes ofereix a aquest col•lectiu amb l’objectiu de facilitar un pas molt important en la vida de les persones que en ocasions resulta molt difícil a causa de la situació del mercat laboral. D’aquesta forma, “amb aquestes partides, que durant el present exercici hem incrementat per a fer front al nombre de subvencions sol•licitades, busquem que el col•lectiu de joves tinga un suport econòmic que sens dubte contribuirà a una major tranquil•litat per als quals decidisquen llançar-se a l’emancipació”, assenyala la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.

Durant aquest 2017, quaranta joves s’han beneficiat de les ajudes destinades a fomentar el lloguer i la compra d’habitatge. Concretament, s’han concedit un total de 33 subvencions per al lloguer, amb una inversió de 34.210 euros, i 7 per a la compra, la qual cosa ha suposat un desemborsament per a les arques públiques de 10.794 euros. A causa del nombre de sol•licituds realitzades, el consistori municipal ha hagut d’augmentar el pressupost destinat a les ajudes per al lloguer mitjançant modificacions de crèdit, per la qual cosa la xifra total utilitzada per a aquesta qüestió ha passat de 22.000 a 34.210 euros.

“La crisi continua sent un obstacle que dificulta prendre la decisió d’emancipar-se de la família, per la qual cosa és la nostra obligació seguir apostant per unes ajudes que para molts joves del nostre municipi resulten decisives”, argumenta Calatayud.

Aquestes ajudes, dirigides a les persones d’entre 18 i 35 anys, també busquen estimular el mercat immobiliari almussafeny. En el cas de les dedicades a la compra o autopromoció del primer habitatge, el termini màxim del qual per a presentar les sol•licituds va concloure el passat 30 de setembre, s’han concedit subvencions de fins a 2.100 euros, i per a l’establiment de les quantitats s’han tingut en compte diversos factors, entre els quals es troba el fet que la titularitat del domicili en qüestió és o no compartida amb altres persones. Pel que fa a les dedicades al lloguer, que els interessats van poder sol•licitar fins al 15 de setembre, la quantitat màxima concedida ha sigut de 1.100 euros, subvencionant-se fins a 100 euros per mes, sempre que aquesta quantitat no superara el 50% del preu de la renda.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES