CEIP ALMASSAF

Almussafes dedica el seu calendari municipal als grans pioners i pioneres de la història

L’alumnat dels tres centres educatius de la localitat centra les seues il·lustracions en descobridors per terra, mar i aire

Ahir es va inaugurar l’exposició amb tots els dibuixos inclosos en l’almanac i es van entregar els premis als xiquets i joves autors

L’Ajuntament distribuirà gratuïtament en breu els exemplars d’aquesta obra a tota la ciutadania


Almussafes dedica el seu calendari municipal als grans pioners i pioneres de la història

El calendari municipal 2022 de l’Ajuntament d’Almussafes ja està pràcticament llest per a la seua distribució. Ahir dilluns, 13 de desembre, a les 19:00 hores, es va inaugurar l’exposició amb les creacions de l’alumnat de la localitat seleccionades per a formar part del mateix i mitja hora després es van entregar els premis. La nova edició de l’almanac porta per títol ‘Explorant el món. Grans pioners i pioneres’, una temàtica adequada per a ampliar coneixements dels descobriments més importants de la història per terra, mar i aire. El regidor d’Educació, Pau Bosch, incideix en el caràcter didàctic d’aquesta iniciativa, en la qual es valoren els dots artístics de l’alumnat però que a més serveix com un instrument educatiu clau per a l’aprenentatge de qüestions de gran rellevància.

Els CEIP Almassaf i Pontet i l’IES Almussafes han tornat a utilitzar el talent i la creativitat de l’estudiantat per a donar forma a un nou calendari municipal de la localitat, que edita l’Ajuntament d’Almussafes a través de la seua Regidoria d’Educació.

En pocs dies s’iniciarà la distribució dels exemplars de l’almanac de 2022 que enguany investiga a les grans figures masculines i femenines que han realitzat descobriments i conquestes històriques.

Els tres primers mesos de l’any estan dedicats als Pols, Les muntanyes més altes i les Dones Exploradores. Abril, maig i juny a Noves Rutes, Nous territoris i Els Grans Navegants. Amb l’arribada de l’estiu, Ciència i Aventura, Les Profunditats Marines i L’Espai han sigut les temàtiques tractades. Finalment, a l’octubre es recorda La conquesta de l’Aire, al novembre a les Dones Voladores i al desembre es Defensa El nostre Món.

Segons Bosch, “la implicació dels centres educatius d’infantil, primària i secundària és essencial per al desenvolupament d’aquesta activitat didàctica i artística, molt valorada entre la ciutadania d’Almussafes, que recull anualment l’exemplar gratuït”.

Exposició i premis

Els dibuixos seleccionats per a formar part d’aquest projecte, en el qual s’ha involucrat a l’alumnat d’Infantil, Primària i Secundària, ja es troben exposats en l’hall del Centre Cultural i es podran visitar durant tot aquest mes de desembre.

La mostra es va inaugurar ahir dilluns, 13 de desembre, per part del regidor d’Educació, qui posteriorment va presidir l’acte de lliurament dels premis als 48 xiquets i joves seleccionats en aquesta convocatòria. Com és tradicional, a cadascun dels xicotets artistes se li va fer lliurament d’un conte/lliure centrat en la temàtica de l’almanac en l’escenari del Centre Cultural d’Almussafes.