CELEBRACIONS

Almussafes convoca el XII Concurs de Cartells del Dia Internacional de la Dona

Els treballs podran presentar-se fins al pròxim 16 de febrer en el Centre Cultural o per correu postal

Un jurat format per persones del món cultural, l’art i la societat triarà l’obra guanyadora, que rebrà com a premi 300 euros


Almussafes convoca el XII Concurs de Cartells del Dia Internacional de la Dona

El XII Concurs de Cartells ‘8 de març. Dia Internacional de la Dona’, impulsat per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almussafes arranca una nova edició amb la publicació de les seues bases. Els treballs podran presentar-se fins al pròxim 16 de febrer per correu o en la consergeria del Centre Cultural. L’obra guanyadora rebrà una gratificació econòmica de 300 euros, guardó que s’entregarà durant la inauguració de l’exposició que reunirà tots els dissenys presentats, prevista per al pròxim 7 de març. “Anime a tota la ciutadania a participar en aquesta iniciativa perquè sé que a Almussafes hi ha molt de talent i perquè, a més, és una forma molt original de participar en una de les commemoracions més destacades de tot el calendari”, declara la regidora de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy.

L’Ajuntament d’Almussafes treballa ja en l’organització de la seua VII Setmana per la Igualtat i mentre tanca l’agenda d’activitats prevista per a aquesta nova edició de la iniciativa acaba de publicar les bases del XII Concurs de Cartells ‘8 de març. Dia Internacional de la Dona’, un certamen artístic amb el qual el consistori municipal cerca fomentar la creativitat de la ciutadania i el cartell amb el qual s’anunciarà la citada commemoració.

Podran participar en la convocatòria totes les persones majors d’16 anys amb un màxim de tres dissenys per aspirant, que hauran de ser originals i inèdits i, per tant, no poden haver sigut presentats ni premiats en altres concursos. Tal com consta en les bases, que poden consultar-se en el portal web https://wp.me/panQjS-bSr, les obres han de presentar-se per correu postal o personalment en la consergeria del Centre Cultural fins al pròxim 16 de febrer en horari de 10:00 a 20:00 hores. En el cas dels treballs enviats per correu s’admetran aquells que tinguen aquesta data al seu mata-segells.

“Com cada any, durant la Setmana per la Igualtat reivindicarem la necessitat de continuar derrocant els murs que ens impedeixen a les dones tindre les mateixes oportunitats que els homes en tots els àmbits de la societat i en aquest sentit el concurs de cartells és una forma més de continuar caminant cap a aqueix objectiu, com també ho són altres expressions artístiques, les conferències i les concentracions”, assenyala l’edil d’aquesta àrea, Belén Godoy qui aprofita per a animar a la ciutadania a participar en aquesta iniciativa cultural i artística en la qual a més de posar en valor el talent, summa consciència i aporta qualitat a la commemoració en defensa de la igualtat.

Característiques dels treballs

Els cartells, que hauran de tindre una dimensió de 420×297 mm (A3) i preferiblement en format vertical, podran ser executats per mitjà de qualsevol tècnica o procediment, sempre que siga susceptible la seua reproducció per mitjans tècnics normals. Com sol ocórrer en altres convocatòries similars, en un sobre tancat haurà de constar amb claredat les dades de l’autor o autora (nom i cognoms, edat, adreça completa, telèfon de contacte i correu electrònic). Així mateix, el cartell o cartells i el citat sobre hauran d’entregar-se dins d’un sobre gran, en el qual haurà d’aparéixer fora el text ‘XII Concurs de Cartells Dia Internacional de la Dona’.

Un jurat, presidit per la regidora de Polítiques d’Igualtat o la persona en qui delegue i integrat per diverses persones relacionades amb el món cultural, l’art i la societat, decidirà el cartell guanyador, que rebrà com a premi 300 euros. Si l’obra guanyadora no ha sigut dissenyada per una persona de la població, l’organització concedirà un segon premi al millor cartell local, valorat amb altres 300 euros.

Els dibuixos presentats al concurs s’exposaran en una mostra pública que s’inaugurarà en un acte que se celebrarà el pròxim 7 de març en el Centre Cultural i en el qual està prevista el lliurament de premis, sempre que la persona o persones guardonades puguen assistir a aquest.