NOTÍCIES

Almussafes contractarà a 17 desocupats durant sis mesos, a través de dos nous plans d’ocupació

La localitat s’acull als programes del SERVEF, organisme depenent de la Generalitat Valenciana, per a seguir reduint la taxa d’atur

EMCORD y EMCORP fomenten la creació d’ocupació entre els col·lectius d’aturats de llarga durada i menors de 30 anys, respectivament

Els contactes de l’executiu local amb el SERVEF fan possible que Almussafes reba la tercera major subvenció de tota la província de València, 172.153,25 euros, per a la posada en funcionament d’ambdós plans

A aquesta quantia se sumaran altres 43.000 euros de fons propis


El pròxim 18 de desembre, disset almussafenys i almussafenyes s’incorporaran a diferents labors en l’Ajuntament de la localitat gràcies a dos programes del SERVEF que tenen per objectiu la inserció laboral dels majors de 30 anys i dels aturats de llarga durada. Les persones seleccionades pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació per a formar part d’aquests plans signaran un contracte laboral de sis mesos a jornada completa, gràcies al cofinançament de la iniciativa per part de la Generalitat Valenciana i el propi Ajuntament d’Almussafes. El consistori ha decidit que vuit dels aturats de llarga durada es dediquen a cobrir tasques de peó de neteja, sis a qüestions relacionades amb la jardineria i un a treballs de peó d’obra. Respecte al programa dirigit a majors de 30 anys, les dues persones seleccionades s’incorporaran a la brigada municipal com a oficial de segona de la construcció i com a peó d’obra. Durant el matí d’ahir dijous, l’ADL va reunir als candidats per a explicar-los el funcionament dels programes i ajudar-los a emplenar els documents per a sol·licitar la seua participació en els mateixos.

L’Ajuntament d’Almussafes comptarà a partir del pròxim 18 de desembre amb un total de 17 treballadors més gràcies a la seua adhesió a dos programes de foment de l’ocupació impulsats des del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF). Aquests treballadors, tots veïns i veïnes de la localitat, desenvoluparan diverses labors en el consistori municipal durant un període de sis mesos, temps en el qual tindran l’oportunitat de desenvolupar un contracte laboral a temps complet i exercint funcions relacionades amb la jardineria, la neteja i la construcció.

Aquests programes, denominats EMCORD i EMCORP, es posen en marxa amb l’objectiu de subvencionar la iniciativa social i estan destinats a la contractació per part de corporacions locals de la Comunitat Valenciana de persones en situació de desocupació de llarga durada, d’una banda, i de persones amb almenys 30 anys d’edat, per una altra. Es tracta de dos dels col·lectius amb majors dificultats per a trobar una ocupació, per la qual cosa la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb els ajuntaments, inicia aquestes iniciatives en les quals l’administració autonòmica aporta 150.536,77 euros (EMCORD) i 21.616,48 euros (EMCORP) i el consistori sufraga 32.000 euros i 11.000 euros, respectivament.

“A pesar de la baixa taxa de desocupació que mantenim a Almussafes, hem negociat amb el Servef per a portar fins a la localitat aquestos dos importants programes i hem aconseguit que l’import subvencionat per l’ens autonòmic supere la xifra generalment assignada a les localitats en proporció al seu nombre d’habitants. En concret, la nostra població ha obtingut el tercer import major de tota la província de València”, assenyala l’alcalde i regidor d’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes, Toni González.

En concret, gràcies a l’EMCORD es contractarà a 8 peons de neteja, 6 de jardineria i a 1 peó d’obra. L’EMCORP permetrà la incorporació d’un oficial de segona de la construcció i d’un peó del mateix sector. En total, seran 17 les persones beneficiàries d’aquests plans d’ocupació, els qui s’uniran a les labors que realitzen directament en la població els empleats dels Plans d’Ocupació Local (POL) i l’equip de treballadors de l’Ajuntament d’Almussafes per al manteniment i millora dels espais públics situats en el terme municipal.

“Ja vam dir que no anàvem a deixar escapar cap oportunitat que ens permetera millorar la situació laboral de la nostra ciutadania i aquest és un nou exemple”, assenyala la màxima autoritat municipal. “Som conscients que hi ha un llarg camí fins a la consecució del nostre objectiu, però aquest és un pas més que estem convençuts que contribuirà a alleujar la situació de moltes famílies de la localitat”, ressalta el primer edil.

Ahir, dijous 16 de novembre, els responsables de l’ADL convocaren als candidats, tots ells empadronats en el municipi i seleccionats pel SERVEF per complir els requisits establits en les bases, per a explicar-los el funcionament dels programes. Durant la trobada, que es desenvolupà en la sala de conferències del Centre Cultural, es va aprofundir respecte al procediment per a participar en el procés de selecció, els criteris de baremació i la forma en la qual han d’emplenar tota la documentació, que podran presentar fins el pròxim 22 de novembre, a les oficines de l’ADL.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ