IGUALTAT

Almussafes conclou la seua III Setmana per la Igualtat amb un multitudinari sopar

Més de 400 persones van participar en l’acte, que es va celebrar el passat divendres 9 de març en la sala Cotonera Events d’Alzira

L’Ajuntament de la localitat posava així la guinda a la programació organitzada per a reivindicar una societat igualitària

Els discursos de l’alcalde i de la regidora de Polítiques d’Igualtat van posar l’accent en la necessitat de mantenir viu l’esperit del 8M


Més de 400 persones es van reunir el passat divendres 9 de març en la sala Cotonera Events d’Alzira per a celebrar el tradicional sopar de la Dona organitzat per l’Ajuntament d’Almussafes. En l’acte, que va servir per a posar el punt i final a la programació organitzada amb motiu de la III Setmana per la Igualtat, l’alcalde i la regidora de Polítiques d’Igualtat van agrair la participació de la ciutadania i de les associacions en les reivindicacions, van recordar el compromís de l’executiu local en la lluita per l’eliminació de les desigualtats i van assegurar que el 8 de març d’enguany “va ser un dia històric que marcarà un abans i un després”.

El passat divendres 9 de març, més de quatre-centes persones d’Almussafes es van reunir en la sala de banquets Cotonera Events d’Alzira per a tancar amb magnificència l’extensa i variada agenda d’activitats programades des de l’Ajuntament de la localitat, en col·laboració amb diferents entitats, per a commemorar el Dia Internacional de la Dona. D’aquesta forma, la ciutadania almussafenya s’acomiadava de la III Setmana per la Igualtat, en la qual un any més el consistori municipal “ha desplegat una àmplia i enriquidora programació per a abordar des de diferents camps la necessitat de treballar per a aconseguir una societat igualitària”, tal com va recordar durant la seua intervenció la regidora de Polítiques d’Igualtat de la població, Davinia Calatayud.

Durant aquesta multitudinària vetlada, en la qual gran part de les persones assistents es van traslladar fins al recinte gràcies al servei d’autobús habilitat per l’administració local, l’alcalde d’Almussafes va incidir en el fet que “les administracions públiques tenim l’obligació d’aplicar totes les polítiques i accions necessàries per a erradicar les desigualtats per raó de sexe que encara patim en la nostra societat”. En aquest sentit, el primer edil va recordar la recent aprovació del I Pla Municipal d’Igualtat entre Dones i Homes d’Almussafes, “el nostre full de ruta per als pròxims quatre anys i que començarà a aplicar-se de manera immediata”. Amb ell, el consistori, que ha comptat amb el suport de tots els agents socials, busca “un present i un futur més equitatiu i lliure d’injustícies socials”, segons va assenyalar també Calatayud.

Tots dos també van posar l’accent en el resultat de la vaga feminista i les multitudinàries manifestacions celebrades el 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona. González es va mostrar convençut que van a marcar un abans i un després, donat “el seu gran impacte que, sens dubte, ha traspassat fronteres”. Per la seua banda, l’edil va celebrar que després de “un 8M que ha paralitzat Espanya i també València, la causa feminista i les injustícies que pateixen les dones ja es troben en el centre del debat polític”.
 
Dia Internacional de la Dona
 
Durant la setmana s’han anat desenvolupant diferents actes, entre els quals destaquen els realitzats durant el vuit de març. Al matí es va dur a terme enfront de l’edifici de l’Ajuntament una concentració i la lectura d’un manifest per part de l’Associació de Dones Progressistes d’Almussafes en el qual es reclamava la necessitat de seguir lluitant per a aconseguir una societat més igualitària.

A la vesprada, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat va convocar a la ciutadania per a celebrar l’homenatge als treballadors i treballadores de la Cooperativa Agrícola d’Almussafes (COAGAL). A les 17.30 hores es va inaugurar una exposició retrospectiva amb prop de 70 fotografies i diversos documents relacionats amb la història de l’entitat. Mitja hora després, a les 18 hores, la sala d’actes del Centre Cultural acollia l’estrena del documental “Descobrim la nostra cooperativa”, en la qual es fa un recorregut per la trajectòria de COAGAL des de la seua fundació l’any 1951.

Just el dia anterior, el dimecres 7, l’Associació Afectats Fibromiàlgia va organitzar un taller sobre assertivitat titulat “Digues no-teràpia. L’art de saber dir no”, en el qual la coach María José Chaqués va explicar algunes pautes “per a aprendre a expressar les opinions pròpies, els sentiments i les emocions sense complexos, de manera tranquil·la, sense agressivitat, por ni ansietat”. A la nit, La Fera Teatre va estrenar l’espectacle teatral “Salvatge”, en el qual es pretén “donar visibilitat als casos de violència quotidiana que es produeixen en el dia a dia sense que ens adonem”.

Davinia Calatayud agraeix la col·laboració brindada durant aquests dies per les associacions de dones d’Almussafes Mestresses de Casa ‘Tyrius’, Dones Progressistes, Afectats Fibromiàlgia i, per primera vegada, també Almussord, que ha organitzat un taller sobre l’educació amb igualtat.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES