AJUDES

Almussafes concedeix els primers 87.600 euros de les Ajudes Parèntesis a 14 microempreses i 24 autònoms

El termini per a la presentació de sol·licituds, que inicialment concloïa el 16 d’abril, s’ha ampliat fins al dia 30 d’aquest mes

Fins al moment s’han rebut 170 peticions dins d’aquesta convocatòria del Pla Resistir, que està cofinançada per Generalitat, Diputació i Ajuntaments


L’Ajuntament d’Almussafes ja ha concedit la primera remesa de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, en la qual s’ha donat el vistiplau a 38 sol·licituds a 14 microempreses i 24 persones autònomes que sumen 87.600 euros. El termini per a presentar les peticions finalitza el 30 d’abril. L’Ajuntament repartirà gràcies a aquesta convocatòria, cofinançada entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el propi consistori, fins a 237.009 euros, que aniran destinats als sectors més afectats per la crisi derivada de la pandèmia. L’alcalde, Toni González, espera “que aquestes ajudes constituïsquen una alenada d’aire que, encara que no resolga els seus problemes, supose una xicoteta espenta per a seguir avant enmig d’aquesta crisi econòmica que ens ha sobrevingut a causa del coronavirus”.

La comissió de valoració creada per l’Ajuntament d’Almussafes per a la concessió de les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir ja ha aprovat les primeres 38 sol·licituds presentades a la convocatòria, que sumen un total de 87.600 euros. Es tracta de la primera de les remeses a les quals es preveu donar eixida en les pròximes setmanes, atés que l’objectiu és anar analitzant les propostes abans que concloga el termini per a la presentació de sol·licituds i d’aquesta manera agilitzar el procés per al cobrament de les subvencions.

“Volem que les persones afectades comencen a rebre com més prompte millor aquests diners, perquè porten molts mesos en una situació veritablement complicada. Esperem que aquestes ajudes constituïsquen una alenada d’aire que, encara que no resolga els seus problemes, supose una xicoteta espenta per a seguir avant enmig d’aquesta crisi econòmica que ens ha sobrevingut a causa del coronavirus”, ressalta l’alcalde i regidor d’Ocupació, Toni González.

Encara que inicialment el període per a entregar la documentació concloïa el 16 d’abril, finalment s’ha ampliat fins al dia 30 d’aquest mes, donant a les persones interessades més temps per a preparar tota la informació requerida en les bases. Fins al 31 de març, data en la qual es va reunir la citada comissió, s’havien presentat 170 peticions.

En aquesta primera tanda han sigut beneficiàries amb quantitats que oscil·len entre els 2.000 i els 3.000 euros 14 microempreses i 24 persones autònomes. Totes les seues activitats estan recollides dins del grup considerat com a prioritari per a la recepció d’aquestes ajudes per trobar-se entre els sectors més afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de COVID19. Tal com s’especifica en les bases, que poden consultar-se en www.almussafes.net, si una vegada analitzades i aprovades les peticions que s’ajusten a aquest col·lectiu queda pressupost disponible es procedirà a la concessió d’aportacions a les pimes i professionals per compte propi les activitats de les quals estiguen incloses en l’annex 2, i es farà per ordre d’entrada. En aquest grup es troben activitats afectades per aquesta situació però no de manera tan directa com ha sigut el cas de l’hostaleria, el turisme o les arts escèniques.

Les sol·licituds per a optar a la convocatòria han de presentar-se fins al 30 d’abril a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Almussafes, portal al qual pot accedir-se mitjançant l’enllaç https://almussafes.sedipualba.es/. És imprescindible emplenar el formulari normalitzat i aportar tota la documentació que se sol·licita en les bases de les ajudes. Davant qualsevol dubte, les persones interessades poden contactar amb l’Agència de Desenvolupament Local a través del telèfon 687 82 11 76 i del correu electrònic almussafes_ad5@gva.es.

Ajudes Parèntesis

Les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir estan destinades a persones autònomes i microempreses que desenvolupen la seua activitat en els sectors que s’han vist més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia originada per la COVID19. L’Ajuntament repartirà en el marc d’aquesta convocatòria un total de 237.009 euros, dels quals 201.458 euros procedeixen de la Generalitat Valenciana (62,5%) i la Diputació de València (22,5%) i els restants 35.551 euros de fons municipals (15%).

Les ajudes seran de 2.000 euros fixos per cada empresa o persona autònoma, quantitat a la qual se li sumaran altres 200 euros per cada persona contractada a 31 de desembre de 2020 i fins a un total de 10. Poden optar a aquestes subvencions els sectors de l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, l’allotjament i les activitats turístiques, esportives, recreatives, d’entreteniment, de creació artística i d’espectacles.