ASSOCIACIONS

Almussafes clama per una igualtat real en el 8M

La ciutadania d’Almussafes s’ha sumat, un any més, a l’acte públic commemoratiu del Dia Internacional de la Dona 2020, amb la concentració, lectura pública i minut de silenci que han tingut lloc enfront de la Casa Consistorial, una proposta de reivindicació i conscienciació que forma part de l’agenda de la V Setmana per la Igualtat.

A les 13 hores, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy, ha inaugurat la celebració amb la lectura de la Declaració Institucional redactada des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, per a reivindicar, denunciar i reflexionar sobre la violència masclista i les discriminacions a què s’enfronten les dones per a accedir, en igualtat de condicions, al treball, l’educació o la sanitat.

A continuació, la presidenta de l’Associació de Dones Progressistes i organitzadora de la iniciativa, Alicia Benavent, ha llegit el manifest de l’ONU, amb el que es promou la igualtat entre hòmens i dones i que enguany ha esgrimit el lema “Sóc de la Generació Igualtat. És l’any de les Dones”.

L’acte oficial, que ha comptat amb una intèrpret en llengua de signes, s’ha clausurat guardant un minut de silenci en memòria de totes les dones assassinades a mans de les seues parelles.