FESTES

Almussafes celebra la Festa del Pilar amb les autoritats civils i militars

L’alcalde d’Almussafes, l’alcaldessa de Benifaió i el primer tinent d’alcalde de Sollana participen en l’acte amb motiu del Dia de la Guàrdia Civil


Com cada any, els agents de la Guàrdia Civil destinats en la caserna d’Almussafes van organitzar una jornada per a commemorar la festa de la seua patrona, la Verge del Pilar. Al costat de representants polítics, veïns i associacions, el cos va aprofitar per a continuar amb la tradició d’homenatjar la labor dels companys que han donat la seua vida per Espanya. D’aquesta forma, es va dur a terme l’hissat de la bandera, una eucaristia, una processó, el tribut als morts, la interpretació del seu himne, la mascletà i un vi d’honor.

Ahir dimecres 12 d’octubre, dia de la Hispanitat i Festa del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, va ser una jornada de celebració per a aquest cos policial. L’aquarterament d’Almussafes es va vestir de gala per a homenatjar als agents de la benemèrita, institució fundada en 1844.

Familiars, veïns i amics van acompanyar als agents en un acte oficial que va estar presidit pel tinent cap, Javier Muñoz Díez, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, l’alcaldessa de Benifaió, Marta Ortiz, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sollana, Josep Vicent Ferrer.

El programa d’actes commemoratius d’aquesta festivitat va començar a les 11:30 h. amb l’hissat de la bandera d’Espanya. A continuació, els assistents es van traslladar fins a l’església parroquial de Sant Bertomeu Apòstol de la localitat per a celebrar una eucaristia, en el retorn de la qual al lloc van traslladar a la seua patrona en processó. Ja de tornada, els edils representants de les tres poblacions van oferir una corona de llorer en memòria de tots els guàrdies civils que han donat la seua vida pel nostre país.

Després de la part castrense de la celebració, que va incloure la interpretació de l’himne de la Guàrdia Civil per part de tots els components del cos, amb la col•laboració de la banda de la Societat Musical Lira Almussafense, es va donar pas una mascletà i al posterior vi d’honor, amb el qual es va posar el punt i final a un acte plenament consolidat i que serveix per a rendir tribut a les persones d’aquest col•lectiu, responsable juntament amb la policia de la seguretat dels ciutadans.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES