BENESTAR SOCIAL

‘Almussafes Camina’, en marxa amb més de 30 persones inscrites

La iniciativa, impulsada pel Departament de Salut de la Ribera en col·laboració amb l’Ajuntament, es va reprendre la passada setmana

 

La localitat es va convertir, el passat maig, en la quarta població de la comarca que va apostar per este projecte de promoció dels hàbits de vida saludables


Més d’una trentena de veïns i veïnes de la localitat participen en la nova edició del programa ‘Almussafes Camina’, représ dilluns passat 21 d’octubre després de la parada vacacional. Promogut pel Departament de Salut de la Ribera i Salut Pública en col·laboració amb l’Ajuntament, la iniciativa que es va inaugurar el passat mes de maig, busca promoure la pràctica d’exercici físic entre les persones majors de 18 anys. Dos vegades a la setmana, dilluns i dimecres, es realitzen rutes saludables d’una hora de duració per la població en què les persones inscrites compten amb l’ajuda de professionals de l’àmbit de la salut i l’esport.

El programa ‘Almussafes Camina’, la presentació pública del qual a la població durant l’acte d’obertura de la VI Setmana de la Salut de la localitat el passat mes de maig, ha représ la seua activitat després del període vacacional. Dilluns passat, 21 d’octubre, més de trenta veïns i veïnes majors de 18 anys van iniciar la segona edició de la iniciativa, que oferix dos sessions setmanals de passejos saludables supervisats per personal metge, d’una hora de duració cada una d’elles.

La millora de la salut de les persones participants a través de l’activitat física és l’objectiu del programa, que se celebra els dilluns i dimecres, de 9.30 a 10.30 hores, i el punt de partida i arribada dels quals és el Centre de Salut. L’organització recomana utilitzar calçat, calcetins i roba transpirable adequada, beure abans, durant i després de l’activitat i que es consulte a l’equip d’Atenció Primària si els medicaments receptats són compatibles amb el tipus, la intensitat i la duració dels exercicis.

A més, els especialistes metges animen a la ciutadania a sumar-se a este programa que fomenta l’estil de vida saludable. Entre altres avantatges, milloren l’equilibri, la força i la mobilitat. A més, ajuden a controlar el pes corporal, milloren l’estat d’ànim, augmenten les defenses de l’organisme i mantenen controlats els nivells de tensió arterial, colesterol i glucosa. Finalment, també augmenten el rendiment intel·lectual, milloren la qualitat del son, mantenen l’autonomia i les relacions socials i contribuïxen a retardar l’envelliment i a experimentar-ho amb una major qualitat de vida.

La inscripció a ‘Almussafes Camina’, que és gratuïta i ha de realitzar-se en el mateix centre de salut, estarà permanentment oberta per a facilitar la participació de les persones interessades a treballar la prevenció de malalties.