EMERGÈNCIES

Almussafes asfalta part del camí rural Fondo, danyat després de les inundacions de novembre de 2020

El projecte, completat la setmana passada, està cofinançat amb una subvenció de 6.668,19 euros del Ministeri de Política Territorial

L’import total dels treballs d’adequació de la via rural ha ascendit a 15.125 euros


Almussafes asfalta part del camí rural Fondo, danyat després de les inundacions de novembre de 2020

El camí Fondo d’Almussafes, en el tram corresponent al seu pas per davall de l’AP7, ha sigut objecte d’una intervenció urbanística per part de l’Ajuntament d’Almussafes. En concret, s’ha procedit al reasfaltat d’un sector concret de la via rural, greument danyat a conseqüència de la DANA esdevinguda al novembre de 2020. A aquest efecte, l’executiu local va sol·licitar la inclusió del projecte d’obra, pressupostat en 15.125 euros, en la subvenció per danys en infraestructures municipals i xarxa viària provincial i insular, per l’acord del Consell de Ministres, de 24 d’agost de 2021, pel qual es declarava a diverses comunitats autònomes com a zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil. Finalment, el Ministeri de Política Territorial ha subvencionat part dels treballs amb l’ajuda concedida de 6.668,19 euros.

Garantir la seguretat del trànsit rodat que transita per les vies rurals del terme municipal és una de les màximes del consistori d’Almussafes que aquests dies ha completat una nova intervenció urbanística localitzada en el camí Fondo.

En concret, s’ha actuat sobre una superfície de 440 m2 i una longitud de 65 m2 del tram de la via rural localitzat al seu pas per baix de l’AP7. Va ser precisament en aquesta zona rural on les fortes pluges i inundacions esdevingudes entre el 4 i el 9 de novembre de 2020 van provocar majors danys en la xarxa viària. “Es va produir el trencament i desplaçament d’una gran part de la capa d’aglomerat existent, formant grans sots i provocant el tall de la circulació, un fet que ha afectat negativament els agricultors, els qui s’han vist obligats des de llavors a desviar-se per altres camins rurals per a poder accedir als seus camps”, explica la regidora d’Urbanisme, Davinia Calatayud.

A la vista de l’estat de la citada zona de la via rural i atesa la necessitat de pas de vehicles agrícoles, es feia necessària la seua repavimentació, mitjançant la retirada de les restes d’asfalt que van quedar després de les intenses pluges i la col·locació posterior del nou pavimentat asfàltic en el tram afectat, amb capa de barreja bituminosa, prèvia neteja i escombratge del ferm actual, per a assegurar l’adequada circulació de vehicles i sense disminuir, en cap cas, l’altura del pas per davall del pont de l’autopista.