MAJORS

Almussafes amplia el seu programa ‘Espai Gran’ amb un servei de transport gratuït

L’Ajuntament de la localitat sufraga el desplaçament dels usuaris de la iniciativa, la majoria persones majors amb dificultats de mobilitat

El nou servei, que s’ha inaugurat avui divendres, 3 de novembre, en la Llar dels Jubilats, es mantindrà durant tota la temporada


El passat divendres 3 de novembre, la Regidoria de la Tercera Edat de l’Ajuntament d’Almussafes amplià el programa ‘Espai Gran’ amb la incorporació d’un servei de transport gratuït al que poden acollir-se els participants que ho desitgen. De moment, la iniciativa ha arrancat amb un total de 15 persones inscrites. El consistori, que ha invertit 2.581,20 euros en aquesta qüestió, ha concedit la prestació del servei a l’empresa Gesmed. La regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, assegura que “aquesta mesura de millora aplicada al programa era necessària donada l’edat dels usuaris i les dificultats de psicomotricitat de molts d’ells”.

El passat dimecres 4 d’octubre, l’Ajuntament d’Almussafes donava el tret d’eixida a la segona temporada d’‘Espai Gran’, una iniciativa amb la qual la Regidoria de la Tercera Edat busca promoure les relacions socials i lluitar contra la soledat a través d’una àmplia oferta d’activitats lúdiques que abasta tallers manuals, dinàmiques de presentació i distensió del grup, cinema-fórums i cafés-col·loqui. Dues vegades per setmana, els 24 usuaris d’aquest servei tenen l’oportunitat de reunir-se per a rebre afecte, comunicar-se, crear i enriquir els seus vincles socials amb l’ajuda d’una professional de l’àmbit de la Psicologia.

Ara, un mes després de l’inici d’aquesta segona edició, el consistori municipal anuncia que implementa este servei de transport gratuït per als seus participants, la qual cosa suposa un pas endavant en el desenvolupament del Pla Municipal per a Majors. Divendres 3 de novembre, per primera vegada, una furgoneta de l’empresa Gesmed traslladà a 15 dels 24 inscrits en el programa fins a la Llar dels Jubilats. “Aquesta iniciativa de millora aplicada al programa era necessària donada l’avançada edat dels usuaris i les dificultats a les quals s’enfronten molts d’ells a l’hora de fer efectius els seus desplaçaments fins la Llar dels Jubilats, la seu on es desenvolupa este programa municipal”, explica l’edil delegada de la Tercera Edat, Paqui Oliver.

Amb un cost total per a les arques municipals de 2.581,20 euros IVA inclòs per als vuit mesos de durada d’aquesta segona temporada (de novembre a juny), l’empresa concessionària de la residència i centre de dia la Vila, Gestió Sociosanitària, S.L., s’encarregarà de prestar aquest servei. La furgoneta de la companyia arreplegarà en els seus domicilis als usuaris i els traslladarà fins a la Llar dels Jubilats en tres viatges d’anada i tres de tornada, doncs el vehicle té una capacitat màxima per a sis persones.

‘Espai Gran’ va nàixer en març de 2016 com a complement a la resta de serveis oferits pel Departament de Benestar Social per al col·lectiu de majors de la localitat. Durant quatre hores setmanals distribuïdes en dos dies, el programa busca fomentar la trobada de les persones majors dues vegades a la setmana el que, per a Oliver, constitueix “un autèntic revulsiu a l’aïllament social”

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES