ENTRETENIMENT

Almussafes acull el Campionat Provincial per Edats d’Escacs

El torneig es va celebrar el passat diumenge 20 de febrer en el Pavelló Poliesportiu Municipal de la localitat

Entre els guanyadors es troba el soci del Club d’Escacs d’Almussafes Miguel Domingo, tercer en la categoria S-08


Almussafes acull el Campionat Provincial per Edats d’Escacs

La Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana va triar Almussafes per a la celebració del Campionat Provincial per Edats que va tindre lloc el diumenge 20 de febrer en el Pavelló Poliesportiu Municipal, en l’organització del qual va participar activament el Club d’Escacs d’Almussafes. En la cita es van disputar partides de quatre categories, totes elles amb un ritme de joc de 7 minuts més 3 segons per jugada. L’almussafeny Miguel Domingo va ser tercer en S-08.

Un total de 165 menuts i joves van participar el passat diumenge 20 de febrer en el Campionat Provincial per Edats d’Escacs que es va desenvolupar en el Pavelló Poliesportiu Municipal d’Almussafes. El Club d’Escacs d’Almussafes va ser l’associació amfitriona del torneig, que va reunir els millors jugadors i jugadores d’aquest esport amb la pràctica del qual nombrosos estudis afirmen que s’obtenen molts beneficis, com la millora del raonament matemàtic, l’estimulació de la capacitat d’anàlisi i síntesi, la potenciació de la creativitat i la imaginació o l’augment de la concentració, entre altres.

Després dels corresponents enfrontaments, es van atorgar quatre premis per cadascuna de les quatre categories que integraven la competició. Al calaix de la S-08 van aconseguir pujar-se Julen Boluda (EDAPA), campió, Jaime Beneyto (Basilio), segon, i Miguel Domingo, participant almussafeny i membre del Club d’Escacs de la població, tercer. Va completar aquest grup l’alzirenya Joana Mellado, millor dona de la categoria.

Pablo Pitarch (EDAPA) es va alçar amb la victòria en S-10, imposant-se a Jaime Lirola (Montolivet), segon, i Jordi Otero (EDAPA), tercer. En aquest cas, Agnes Núñez (EERB) va sobreeixir per damunt de les seues companyes dones, per la qual cosa va rebre el premi corresponent.

En S-12 el guanyador va ser Félix Ilinca (La Vila), el segon Guillermo Beneyto (Basilio) i el tercer Carles Mellado (Alzira). Per part seua, el millor exercici realitzat per una dona en aquesta categoria va ser Isabel Colomer (Carcaixent).

Finalment, en S-18 el podi va ser per a Diego Macías (Andreu Paterna), Viviana Galván (Benimodo) i Vlad Ionut (Montolivet), or, plata i bronze, respectivament. En aquest apartat Viviana Galván també es va emportar el WFM a la millor jugadora femenina.

En el lliurament de trofeus de la convocatòria, que es va disputar amb un ritme de joc de 7 minuts més 3 segons per jugada, van participar el vicepresident de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Luis Barona, i el president del Club d’Escacs d’Almussafes, Jose Giménez.