ESPORTS

Almussafes acull el Campionat Comarcal de coloms esportius 2016

El Club de Columbicultura d’Almussafes organitza la competició, que reunix coloms de 14 localitats


Dissabte passat 23 de gener, el Club de Columbicultura d’Almussafes, triat per la Federació Valenciana de Columbicultura com a organitzador del Campionat de Coloms Esportius de l’any 2016, va clausurar la cita esportiva amb l’entrega dels trofeus als vencedors del torneig. Durant tot el mes, ja que la competició es va inaugurar el dissabte 2 de gener, un total de 96 coloms representants de clubs de 14 poblacions s’han enfrontat per a aconseguir els primers llocs de la taula. Almussafes s’enorgullix d’haver coronat en tercera posició a “Mesteño”, el colom de l’integrant del club local Miguel Rovira Climent, el qual va sumar un total de 1.361 punts.

El Campionat Comarcal de Coloms esportius 2016, un dels esdeveniments amb major rellevància de l’àmbit colombicultor, s’ha celebrat en la localitat d’Almussafes durant el present mes de gener.

El fet que el poble d’Almussafes, enclavat en el sector Regional 2, reunisca unes condicions idònies per a la pràctica del vol de colom esportiu i que el Club de Columbicultura local destaque per la seua capacitat organitzativa són les causes principals per les que la Federació Valenciana de Columbicultura haja confiat en l’entitat per a dirigir esta competició.

La inauguració oficial de la mateixa es va celebrar el dissabte 2 de gener, amb la presentació dels 96 coloms participants als dos àrbitres designats per la Federació, així com al delegat federatiu. Conclòs l’acte, va tindre lloc una solta de poc més d’una hora de duració, no puntuable, en la zona dels ciprers del cementeri municipal.

A partir d’eixe moment, el campionat va començar el seu camí a Almussafes, ja que les sis proves puntuables es van completar durant les jornades del 5, 9, 12, 16, 19 i 23 d’este mes en distintes localitzacions el nucli urbà i terme municipal.

Una gran quantitat de coloms locals han competit en el torneig comarcal, junt amb representants de clubs d’Alfarp, Sollana, Benicull, Benifaió, Carlet, Chiva, La Creu Coberta, Marines, Massalavés, Pinedo, Massalfassar, Massanassa i del Centre Màxim Vaello.

Sumats els resultats de les diferents jornades de competició, “Intelectual” (Baio) de la Penya Corazón del Club de Sollana, s’ha alçat amb el títol de campió comarcal amb un total de 1.385 punts. En segona posició ha conclòs “Hidalgo” (Blau) de la Penya Patriarca-Vicky del Club Massalfassar amb 1.363 punts i, “Mesteño” (Gabí), de Miguel Rovira Climent del Club d’Almussafes s’ha adjudicat el tercer lloc amb 1.361 punts. Estos tres vencedors, junt amb els classificats fins a la vintena posició de la taula, competiran per mèrits propis en l’Intercomarcal de Sollana, que tindrà lloc el pròxim mes de febrer.

Des del club local valoren molt positivament el resultat del campionat, en l’organització del qual han treballat intensament en qüestions com el repartiment dels coloms als seus corresponents colomers, que l’afició disfrutara de bona vesprada de solta i que en la clausura de la competició tots els propietaris tingueren els seus coloms de tornada.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES