CULTURA

AECAL i ‘Paleta i Pinzell’ llancen el I Concurs de Cartells del ‘9 d’Octubre’ d’Almussafes

Les candidatures del certamen, que es convoca en col•laboració amb l’Ajuntament de la localitat, podran presentar-se fins al 17 de setembre

El treball guanyador en la categoria d’adults servirà per a anunciar el programa d’actes organitzats per a celebrar la festa dels valencians


El consistori municipal d’Almussafes ja ha fet públiques les bases que regeixen el nou concurs plantejat en la localitat per a trobar el cartell anunciador dels actes de el ‘9 d’Octubre’. Les obres podran presentar-se fins al pròxim 17 de setembre en el Centre Cultural. L’organització, de la qual formen part AECAL i l’associació ‘Paleta i Pinzell’, ha establit dues categories, una per a joves de fins a 16 anys i una altra per als participants d’a partir de 17 anys. A més del premi econòmic, un per cadascuna de les categories, el treball guanyador en la categoria d’adults s’utilitzarà per a il•lustrar el programa d’actes.

Almussafes es prepara per a les celebracions del ‘9 d’Octubre’ en les quals una vegada més, i com ja va ocórrer en 2015, tornarà a implicar al teixit associatiu “amb l’objectiu de dotar a aquesta festivitat de la importància que mereix”, ressalta la regidora de Cultura de la localitat, Teresa Iborra. Per a fer més partícips als veïns d’aquestes commemoracions, i potenciar la seua creativitat, des de l’Associació d’Empresaris i Comerciants i l’Associació Cultural ‘Paleta i Pinzell’, en col•laboració amb l’Ajuntament del municipi, acaben de fer públiques les bases que regulen el primer concurs per a l’elecció del cartell que anunciarà el programa d’actes.

“Amb aquest concurs esperem la participació dels veïns i veïnes perquè expressen de manera artística què és per a ells el ‘9 d’Octubre’ i esperem que la iniciativa funcione i puguem seguir proposant-la en futures ocasions”, explica Iborra.

En les bases, a les quals es pot accedir a través de www.almussafes.net, es proposen dues categories, una per a adults a partir de 17 anys i una altra per als menors de fins a 16. Cada participant podrà presentar fins a 3 dissenys diferents, que hauran de lliurar-se fins al pròxim dissabte 17 de setembre en la consergeria del Centre Cultural en els seus corresponents dies d’obertura i en horari de 10 a 20 hores. Els dibuixos hauran de presentar-se sense signar i en un sobre tancat en el qual aparega el text “I Concurs de Cartells del 9 d’Octubre’, i en el seu interior haurà de constar en un altre sobre més xicotet les dades personals de l’autor amb nom complet, DNI, telèfon, adreça i edat.

Les obres hauran de ser originals i inèdites i elaborades en qualsevol tècnica que permeta la seua reproducció per mitjos tècnics normals i no podran contenir cap text, atès que aquests s’afegiran posteriorment per part de l’organització.

Premis i jurat

El jurat, que estarà integrat per membres de l’Ajuntament d’Almussafes, AECAL i ‘Paleta i Pinzell’, i la identitat de la qual es desvetlarà en el tauler d’anuncis amb anterioritat a la formulació de la proposta de resolució, es reunirà el 19 de setembre per a examinar els treballs presentats d’acord amb el seu valor representatiu del ‘9 d’Octubre’ i la seua qualitat artística. De la citada trobada eixiran els guanyadors en les dues categories.

El millor dibuix en la categoria infantil es premiarà amb 50€ i la millor obra en la categoria adulta es portarà 100 €. En tots dos casos, el lliurament del guardó, que es durà a terme durant el desenvolupament dels actes commemoratius, es realitzarà en vals AECAL, de manera que es podran utilitzar per a comprar en qualsevol dels establiments adherits a l’agrupació comercial. A més, el treball premiat en la categoria d’adults servirà per a il•lustrar el programa d’actes d’aquesta festivitat.

L’Ajuntament d’Almussafes anunciarà en breu les activitats plantejades per a celebrar el ‘9 d’Octubre’, entre les quals estaran les visites guiades a la torre Razef, el Sopar Estellés, la cercavila cívica, les activitats infantils, la ‘despertà’ i la ‘mascletà’.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES