BIBLIOTECA – INSTAL·LACIONS

1. Sala infantil i juvenil – PLANTA BAIXA

La Sala Infantil-Juvenil ha de satisfer les necessitats conscients i inconscients dels xiquets. És per això que l’ambient garanteix la seguretat i la motivació, sent flexible, còmode i atractiu. Consta de 4 espais diferenciats:

Zona de treball i lectura, amb taules i cadires habilitades tant per a la lectura com per a la realització de deures o treballs.

Zona de prèstec i informació, que és comuna per a les dos plantes, on el personal bibliotecari s’encarrega de facilitar les recerques i resoldre problemes.

Zona d’activitats complementàries, organitzada de manera que no interferisca amb la resta d’activitats de lectura, per a activitats com l’hora del conte, jocs, etc., on els llibres conviuen amb els joguets. És l’espai on els xiquets poden jugar, disfressar-se o llegir còmodament, recolzats en coixins o seguts en seients adaptats a la seua edat. Encara que esta Sala no és una ludoteca, sí que manté un espai plenament lúdic.

Zona de connexió a Internet, la qual possibilita la recerca d’informació a tots els menors amb autorització paterna prèvia i també la vessant lúdica que tenen les noves tecnologies, sempre des del punt de vista didàctic.

2. Sala adults, hemeroteca, aula de treball i despatx direcció – PLANTA PRIMERA

La Sala d’Adults conté tot el material dirigit al públic adult, així com la zona destinada a l’Hemeroteca. Dotada de taules per a lectura, els usuaris tenen accés directe al fons. És una zona oberta que permet la fluïdesa del trànsit. Així mateix, es disposa d’una sala on poder realitzar treballs a porta tancada.

* Els xiquets, menors de 14 anys, hi poden accedir acompanyats d’un adult responsable.

3. Sala d’estudi, aula de silenci i connexió a internet – PLANTA SEGONA

Aquesta zona ubicada a la segona planta, està exclusivament destinada als estudiants majors de 16 anys i aquells usuaris, també majors de 16 anys, que necessiten recaptar informació a Internet.

Distribuïda en dos zones diferenciades, té capacitat per a 54 estudiants distribuïts en 9 taules d’estudi i una zona de connexió a Internet amb una taula dotada amb 10 aparells.