EDUCACIÓ

Arranquen en els col·legis de Primària d’Almussafes les ludoteques coeducatives

Les inscripcions per a fer ús d’aquest servei, que serà gratuït, poden realitzar-se des del 7 de març en el Centre Cultural, el CIJ i el Pavelló

Facilitar la conciliació i fomentar els valors democràtics són els objectius de la iniciativa, finançada pel Ministeri d’Igualtat


Arranquen en els col·legis de Primària d’Almussafes les ludoteques coeducatives

El pròxim dilluns 21 de març obriran les seues portes en els CEIP Pontet i Almassaf d’Almussafes les ludoteques coeducatives creades per l’Ajuntament de la població per a col·laborar amb les famílies en la criança dels seus fills i filles. En les inscripcions, que són gratuïtes i comencen el 7 de març, es prioritzaran els casos amb necessitats especials. “Moltes vegades els horaris laborals no coincideixen amb els acadèmics i això suposa un problema greu per a moltes famílies que no compten amb una xarxa d’ajuda en la qual recolzar-se per a no haver de renunciar al treball o a atendre cures a persones del seu entorn per a cuidar dels seus fills i filles”, assenyala el regidor d’Educació, Pau Bosch, per a justificar la posada en marxa del programa.

Les dificultats de conciliació de nombroses famílies d’Almussafes han portat a l’Ajuntament de la localitat a impulsar el programa ‘Ludoteca Coeducativa’, un servei que s’oferirà a partir del 21 de març de dilluns a divendres en els CEIP Pontet i Almassaf per al seu alumnat i pel qual cap persona participant haurà d’abonar cap quantitat, ja que les inscripcions són gratuïtes.

“Moltes vegades els horaris laborals no coincideixen amb els acadèmics i això suposa un problema greu per a moltes famílies que no compten amb una xarxa d’ajuda en la qual recolzar-se per a no haver de renunciar al treball o a atendre cures a persones del seu entorn per a cuidar dels seus fills i filles. Això ha sigut el que ens ha portat a crear aquesta iniciativa, que permetrà, a més, seguir amb el procés d’aprenentatge infantil dels valors democràtics en un entorn segur, agradable i divertit”, explica el regidor d’Educació, Pau Bosch.

Aquestes ludoteques obriran en els citats centres escolars de dilluns a dijous de 16:30 a 19:00 hores i els divendres de 15:00 a 19:00 hores i estaran ateses per professionals de l’àmbit de l’educació. Les persones empadronades poden realitzar la seua inscripció a partir del dilluns 7 de març en el Centre Cultural, el Centre d’Informació Juvenil (CIJ) i el Pavelló Poliesportiu Municipal, mentre que les no empadronades podran presentar les seues sol·licituds en aquestes mateixes dependències a partir del 14 de març.

En el moment de la matrícula s’hauran d’indicar els dies i les hores en què es vol fer ús del servei, en el qual tindran prioritat les famílies amb necessitats especials (monoparentals, altres responsabilitats relacionades amb les cures, etc). A més, segons el reglament que regirà el seu funcionament, la falta d’assistència a les activitats de manera reiterada sense justificació (un màxim de 3 vegades) serà motiu de baixa.

Aquesta és una de les iniciatives que llança l’Ajuntament amb càrrec a la subvenció de 77.000 euros concedida al consistori municipal almussafeny per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat en el marc del Pla Corresponsables. Així mateix, l’actuació compta també amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.