INDÚSTRIA

APPI tanca amb un rotund èxit d’assistència la seua II Fira d’Ocupació sobre contractació responsable i recol·locació

Prop d’un miler de persones han passat durant tot el dia per la Llar del Jubilat d’Almussafes

35 empreses, centres especials d’ocupació, empreses d’ocupació temporal i centres formatius han participat en esta segona edició


APPI tanca amb un rotund èxit d’assistència la seua II Fira d’Ocupació sobre contractació responsable i recol·locació

L’Associació de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI) ha tancat esta segona edició de la seua fira d’ocupació amb un rotund èxit d’assistència amb prop d’un miler de persones que han visitat els diferents estands instal·lats durant tot el dia a la recerca d’una millora laboral.

Des de grups d’alumnat de formació professional fins a usuaris d’ADL i tallers d’ocupació municipals a més de desenes de particulars, al voltant de 1.000 persones s’han acostat a la Llar del Jubilat d’Almussafes per a conéixer de primera mà l’oferta de les 35 empreses, centres especials d’ocupació, empreses d’ocupació temporal i centres formatius que han participat en esta edició.

Enguany, la fira s’ha completat amb una desena de xarrades i ponències enfocades a abordar l’ocupació des del punt de vista de la recol·locació i la contractació responsable, responent a la situació que viu el sector de l’automoció. En eixe sentit, també s’ha obert la convocatòria a empreses d’altres entorns industrials.

Durant l’acte inaugural, unes 500 persones han abarrotat la sala per a escoltar els càrrecs institucionals que han donat la benvinguda a l’esdeveniment: l’alcalde d’Almussafes, Toni González; la vicepresidenta de la CEV València i presidenta de ASECAM, Cristina Plumed; el president de APPI, Vico Valero, i el responsable de Espai Labora, Pedro Valero. Una representació dels sectors públics i privats que ha coincidit a destacar la importància de posar en comú les necessitats reals de les empreses amb els programes formatius per a optimitzar la preparació de les persones que s’incorporen al mercat laboral. L’alcalde d’Almussafes, Toni González, com a amfitrió, ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda a les centenars de persones que des de primera hora han abarrotat la Llar del Jubilat. El primer edil ha fet menció expressa a l’aposta de l’Ajuntament per fomentar l’ocupació de qualitat entre els veïns i veïnes amb tallers formatius, oficina d’assessorament municipal i també, una línia d’ajudes a la contractació per a les empreses que contracten veïns i veïnes del municipi. Per part seua, la gerent de APPI, Romina Moya, ha aprofitat la clausura de la Fira per a agrair a totes les empreses el seu suport i col·laboració en iniciatives d’este tipus que busquen contribuir a una millora de la qualitat de vida a partir d’una col·laboració públic-privada enfocada en la consecució del bé comú.

Xarrades formatives

De manera paral·lela a la Fira s’ha celebrat la convenció sobre Contractació responsable, ocupació i recol·locació. Un programa de xarrades i ponències relacionades amb diversos vessants del món laboral com la inserció de persones en risc d’inclusió, la bona elaboració d’un currículum o com enfrontar-se amb èxit a una entrevista laboral.

Vedat Mediterrani, Iman Temporing, Fundació per al Desenvolupament i la Innovació (FDI), Adecco, LHH, FEMEVAL, Sival, Fundació ONCE i l’Ajuntament d’Almussafes, a més de la comunicadora Maribel Vilaplana, qui també ha exercit de presentadora de l’esdeveniment, han protagonitzat les ponències d’esta convenció.

La Fira ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Almussafes i a una subvenció de la Direcció General d’Indústria.