NOTÍCIES

APPI presenta en la seua cinquena trobada anual el projecte pilot de gestió de polígons intel·ligents

Més de 200 convidats van assistir ahir dijous 14 de juny a aquest esdeveniment en el qual va participar l’alcalde d’Almussafes, Toni González

El primer edil va reafirmar la intenció del govern municipal que presideix de convertir el Parc Industrial Juan Carlos I en un referent innovador


La localitat d’Almussafes ha sigut triada per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a participar en un projecte pilot de gestió de polígons intel·ligents, una iniciativa gràcies a la qual rebrà finançament per a modernitzar les àrees industrials del municipi i aconseguir que es convertisquen, segons l’alcalde de la població, Toni González, en “més eficients en aspectes mediambientals, de seguretat i de gestió de recursos, entre altres aspectes”. El president de l’AVI, Andrés García Reche, i la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, van explicar ahir dijous 14 de juny durant la cinquena trobada anual de l’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes aquest projecte i la Llei de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials, norma recentment aprovada de la qual sorgeix aquesta iniciativa que permetrà situar a Almussafes com a referent a nivell industrial.

‘Avançant junts’ va ser el lema triat per l’Associació de Parcs i Polígons Industrial d’Almussafes (APPI) per a la celebració ahir, dijous 14 de juny, de la seua cinquena trobada anual, esdeveniment que va reunir a més de 200 convidats en l’Hotel Tryp del municipi. Durant l’acte, en el qual van participar nombrosos representants polítics d’àmbit local i autonòmic, l’entitat va aprofitar per a avançar alguns dels detalls de la implantació en el Polígon Industrial Juan Carlos I d’Almussafes d’un projecte pilot de gestió de polígon intel·ligent. La notícia, anunciada recentment per l’Agència Valenciana de la Innovació, suposa per a l’ens de gestió integrat per l’Ajuntament d’Almussafes i APPI “tot un repte que ens permetrà posicionar-nos en l’elit industrial de la Comunitat Valenciana’, assegura l’alcalde de la població, Toni González.

El primer edil de la localitat va assegurar durant el seu discurs que ahir era “un dia per a felicitar-nos tots, perquè acabem d’aprovar la Llei de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials i ací a Almussafes anem a tindre l’exemple amb l’ens de gestió que és APPI. Volem convertir-nos en un referent de polígon intel·ligent i per a açò ja hem començat a treballar dur”, explicava. “Tenim en marxa la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, que destina més de 700.000 metres quadrats a sòl industrial i inclourem la cartografia industrial d’Almussafes en la de l’àrea metropolitana”, va avançar als presents, entre els quals es trobaven la pràctica totalitat dels 101 associats de l’entitat presidida per Vico Valero. González va asseverar que “ara més que mai hem de reivindicar que el govern central invertisca en la nostra comunitat i des del Consell anem a exigir més infraestructures, que són les que ens permetran seguir per la senda de la innovació”.

L’Agència Valenciana de la Innovació ha escollit aquesta àrea geogràfica per a finançar un projecte que, segons el vicepresident de l’organisme, Andrés García Reche, permetrà la introducció de les noves tecnologies a la gestió dels espais industrials. “Estem treballant en el Comité Tecnològic de la Innovació i creant una estratègia sòlida per a abordar els reptes”, va explicar, i en el marc d’aquest procés Almussafes es convertirà en breu en l’espai en el qual s’aplicaran totes les millores que es desitgen aplicar per a millorar el funcionament dels polígons industrials. Gràcies a aquest nou desafiament al que s’enfronta Almussafes, les àrees industrials de la localitat “seran més eficients en aspectes mediambientals, de seguretat i de gestió de recursos, entre altres aspectes”, va destacar González.

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, va afirmar que la Generalitat Valenciana continua recolzant al teixit industrial de la Comunitat Valenciana i es va comprometre “a millorar la qualitat per a millorar la competitivitat”. Així mateix, la representant de l’administració autonòmica va traslladar als empresaris que “és necessària la col·laboració públic-privada per a fer front als reptes dels pròxims anys”.
 
Trajectòria de l’APPI
 
APPI, l’entitat que canalitza les demandes i reivindicacions de les empreses situades en els polígons industrials d’Almussafes va felicitar als seus socis per l’èxit obtingut en la seua labor com a intermediaris entre les necessitats de les empreses i l’administració. El seu president, Vico Valero, va recordar que quan ell es va posar al capdavant de l’entitat “sumàvem 52 associats i ara som 101 de dotze nacionalitats diferents. A més, hem avançat molt en temes com la senyalització, les anelles per a contenidors o els punts verds. Ara estem amb el polígon intel·ligent”. Valero es va congratular que la secretària autonòmica valorara el treball realitzat per APPI com a entitat de gestió i modernització, figura que contempla la nova llei, en l’elaboració de la qual ha participat l’Associació a través de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL).

Durant la vesprada, els assistents també van tenir l’oportunitat d’intercanviar opinions i experiències en un ambient més relaxat a través de jocs, sorteigs i tastos de vi i de café, així com amb música, ingredients propicis per a facilitar un espai de ‘networking’ del que poden sorgir noves oportunitats de negoci.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ