COVID19

Un grup de voluntaris d’Almussafes col•labora contra el Covid-19 fabricant viseres anti esguitades amb les seues impressores 3D

L’empresa local Almuplas i l’Ajuntament els han cedit el material necessari per a l’elaboració del model, que està validat pel personal sanitari

Les primeres unitats es lliuraran el pròxim dilluns en la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’

La producció també es destinarà a altres col·lectius com el que treballa en l’ambulatori de la localitat


Les impressores 3D d’Almussafes estan aquests dies a ple rendiment. Alguns dels seus propietaris s’han prestat voluntaris per a fabricar viseres anti-esguitades per a protegir a les persones més exposades aquests dies a l’expansió del Covid-19 per motius laborals. En concret, es tracta de sis almussafenys i un benifaionenc integrats en la denominada ‘Comunitat Maker de la Comunitat Valenciana contra el Coronavirus’, que ja preparen més d’un centenar d’unitats gràcies també a la col·laboració de l’empresa Almuplas, situada en el Polígon Nord de la població, i del consistori, que han proporcionat el material necessari per a la seua elaboració. Les primeres unitats es lliuraran el pròxim dilluns a les persones encarregades de la gestió de la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’ i a continuació s’anirà ampliant la distribució al Centre de Salut, la Policia Local i Protecció Civil i a altres treballadors i treballadores d’Almussafes.

Les mostres de solidaritat durant la crisi sanitària que estem vivint aquests dies a causa del coronavirus no deixen de succeir-se a Almussafes. L’última arriba de la mà d’un grup de sis voluntaris de la població i un de Benifaió que s’ha oferit per a produir viseres anti-esguitades amb les seues impressores 3D. A través d’aquesta iniciativa, impulsada per la ‘Comunitat Maker de la Comunitat Valenciana contra el Coronavirus’, aquests joves han posat les seues màquines a la disposició de les necessitats de protecció actuals com una mesura més per a evitar el contagi de les persones que per motius laborals assumeixen més riscos.

El projecte s’està desenvolupant amb la col·laboració de l’empresa local Almuplas, situada en el Polígon Industrial Nord, que ha contribuït al mateix proporcionant el material que utilitzen per a la impressió, denominat PLA. Finalment, l’Ajuntament s’ha involucrat en aquesta acció amb la compra de les pantalles d’acetat i la goma per a subjectar la màscara al cap.

La primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, i l’Inspector Cap de la Policia Local, Ernesto Serrano, els han proporcionat entre ahir i hui en els seus domicilis un lot de material perquè puguen començar a dur a terme aquesta fabricació, les primeres unitats de la qual es lliuraran el pròxim dilluns 30 de març al personal que treballa en la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’. Conforme es vagen elaborant s’aniran distribuint també entre altres grups, com els treballadors i les treballadores del Centre de Salut del municipi, la Policia Local i Protecció Civil, les brigades de neteja i manteniment, el funcionariat en atenció al públic i altres ciutadans i ciutadanes en contacte diari amb la població. En funció de com avance aquesta producció, el repartiment es farà extensible a altres col·lectius també exposats al virus. Es calcula que en aquesta primera tanda podran fabricar més de 100 unitats.

“Ells són l’exemple que tots i totes des de la nostra posició podem contribuir a superar aquesta situació de la millor manera possible. Gestos com aquest suposen una injecció d’energia tremenda que ens confirmen l’enorme solidaritat del poble almussafeny”, destaca Calatayud.

Aquestes viseres anti-esguitades, que compten amb l’aval del personal sanitari, requereixen un procés de fabricació ràpid i prevenen el contagi per l’esguitada que pot generar una persona en parlar o tossir. A la part que s’imprimeix se li ajusta una làmina d’acetat de 180 grams, que és la que actua com a pantalla de protecció. Finalment, se li afig una goma per a poder fixar la visera al cap. “Afortunadament es tracta de material bastant accessible i que els hem pogut entregar perquè puguen començar la confecció de les primeres unitats que, per descomptat, cedeixen de manera totalment gratuïta, motiu pel qual els donem les gràcies públicament tant a ells com a l’empresa Almuplas, que des del primer moment es va posar a la disposició del projecte”, explica Wic.