COVID19

L’Exèrcit de Terra col.labora amb la Policia Local d’Almussafes en la vigilància de la població

Sis soldats del Batalló de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat està patrullant durant aquest diumenge 19 d’abril la localitat per a garantir l’ordre i aportar tranquil·litat


Donar tranquil·litat a la població i reforçar les labors de control policial amb motiu de l’estat d’alarma són els dos objectius del desplegament d’un grup de soldats aquest diumenge 19 d’abril a Almussafes. Durant tota la jornada estan patrullant en el nucli urbà, els polígons industrials i les zones d’horta, una labor que el propi alcalde de la localitat, Toni González, els ha agraït aquest matí quan ha començat l’acció, emmarcada en l’’Operació Balmis’.

Les Forces Armades estan col·laborant activament en nombroses tasques relacionades amb l’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya amb la finalitat de frenar la pandèmia de coronavirus a la qual s’està enfrontant la població. Entre elles es troben els treballs de reforç de les labors de control policial i la seua contribució a la transmissió de tranquil·litat a la ciutadania.

En el marc d’aquesta operació, anomenada ‘Balmis’, una patrulla composta per sis soldats del Batalló de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD), als quals s’han unit el tinent general Fernando García Vaquero i el tinent coronel Íñigo Fernando Pérez Cortés, s’ha desplegat hui, diumenge 19 d’abril, a Almussafes per a col·laborar amb l’Ajuntament en el compliment del Reial Decret 463/2020, de 14 de març.

“En aquesta situació tan excepcional que estem vivint és necessari comptar amb tota l’ajuda possible, i en aquest sentit les forces armades constitueixen un suport molt important que contribueix a donar seguretat, calma i tranquil·litat a la població. Per això els felicite per l’esforç que estan realitzant”, destaca l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

Aquesta patrulla, amb base en la Caserna General de l’OTAN de Bétera, ha sigut rebuda a primera hora del matí pel primer edil, qui els ha agraït el seu compromís en la lluita contra el Covid-19. Perquè pogueren desenvolupar de manera segura el seu treball, que inclou el control del conjunt del terme municipal, incloent no sols el nucli urbà sinó també les àrees industrials i les zones amb horta, la Policia Local els ha entregat pantalles protectores anti-esguitades.