COVID19

L’Escola d’Adults d’Almussafes reprén la seua activitat formativa per vies telemàtiques

Les professores del centre s’han adaptat a l’alumnat per a facilitar el seguiment de les classes impartides

Estan utilitzant eines com el correu electrònic i WhatsApp i altres aplicacions de vídeo i emissió en directe


Ahir, dilluns 23 de març, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA) va reprendre les classes a distància adaptant-se a les possibilitats d’accés a la tecnologia de la població usuària. D’aquesta forma, les docents estan utilitzant el correu electrònic i el Whatsapp, dues aplicacions molt esteses entre la ciutadania, però també unes altres com Youtube, Skype o Hangouts. El regidor d’Educació i EPA, Pau Bosch, destaca “l’esforç mostrat per les professores perquè la formació puga continuar de la millor manera possible”.

Després de la setmana d’aturada per les vacances de falles previstes en el calendari lectiu, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA) d’Almussafes va reprendre ahir, dilluns 23 de març, la seua activitat. Ho va fer, això sí, a distància, atés que les classes no poden celebrar-se de manera presencial a causa del confinament decretat pel Govern d’Espanya per a frenar l’avanç del Covid-19.

El professorat, que està impartint el contingut a través de mètodes telemàtics, ha adaptat la seua metodologia al nivell i als recursos informàtics que maneja l’alumnat per a garantir que la teleformació siga efectiva i que es compleix el dret a l’educació. Tal com assegura la directora del centre, Yolanda Corella, “s’està utilitzant el correu electrònic i el WhatsApp, que són dues eines d’ús molt generalitzat”. Però també altres.

L’Escola d’Adults d’Almussafes reprén la seua activitat formativa per vies telemàtiques

En aquesta situació han pres també gran protagonisme els blocs i aplicacions de videotelefonada com Skype i Hangouts, “especialment per a les classes de llengües, valencià i anglés, on la interacció oral és important”. Així mateix, les docents “també estan gravant les classes i pujant-les a Youtube per a posar-les a la disposició de l’alumnat i fins i tot fent emissions en streaming (retransmissió en directe) de les sessions”.

El regidor d’Educació i EPA, Pau Bosch, destaca “l’esforç mostrat per les professores perquè la formació puga continuar de la millor manera possible. Som conscients dels inconvenients que suposa desenvolupar el treball en aquesta conjuntura, però tot i això la resposta ha sigut impecable per part de totes elles i vull agrair-los públicament el seu compromís educatiu amb la població”.

L’horari es manté a les vesprades perquè gran part de la població continua treballant i perquè, tal com han comprovat, als matins la xarxa està sobrecarregada per l’ús que fa l’alumnat de primària i secundària. A més, com a conseqüència, els dispositius disponibles a casa estan sent utilitzats durant aquesta franja del dia pels xiquets, xiquetes i joves per a les seues tasques escolars, argumenta Corella.

Amb tot, la responsable del centre assegura que estan “mantenint la formació de la millor manera possible i procurant la major normalitat dins de les circumstàncies” per a les quasi 600 persones matriculades en algun dels grups creats per al present curs 2019-2020.