COMERÇ

Les pantalles protectores fetes amb impressores 3D arriben a tots els empleats dels comerços oberts d’Almussafes

Han sigut elaborades gràcies a la solidaritat de 16 voluntaris i amb material proporcionat pel consistori i diverses empreses

Gràcies al projecte també s’han pogut fabricar unitats per a personal sanitari, Policia Local, Protecció Civil, i altres treballadors exposats al Covid-19


La distribució de pantalles protectores per a previndre el contagi del coronavirus ja ha arribat als establiments comercials que romanen oberts a Almussafes per a proveir a la ciutadania de productes de primera necessitat. L’alcalde, Toni González, la primera tinent d’alcalde, Davinia Calatayud, i el regidor de Comerç, Alex Fuentes, les estan repartint aquests dies a treballadors i treballadores amb l’objectiu d’incrementar les mesures de prevenció enfront del Covid-19. Aquests elements, elaborats per un grup de voluntaris amb les seues impressores 3D gràcies al material donat per l’Ajuntament i diverses empreses, també estan utilitzant-los personal sanitari de diversos hospitals, la Policia Local, Protecció Civil i empleats i empleades de l’administració local. En total, amb el material disponible actualment, es calcula que podran fabricar-se unes 1.300 unitats.

Els voluntaris d’Almussafes que aquests dies fabriquen pantalles protectores contra el coronavirus amb les seues impressores 3D continuen treballant en aquest projecte per a col·laborar amb l’Ajuntament en el repartiment d’aquests elements a tots els col·lectius exposats a la malaltia per motius laborals. Després de proveir al Centre de Salut local, el servei d’urgències de Benifaió, Policia Local, Protecció Civil, treballadors de l’administració local i fins i tot a diversos hospitals de la província de València, el grup ha mantingut en funcionament les seues màquines, la qual cosa ha permés proporcionar també aquestes viseres anti-esguitades a tots els establiments comercials que continuen oberts per a oferir productes de primera necessitat a la població.

Les pantalles protectores fetes amb impressores 3D arriben a tots els empleats dels comerços oberts d’Almussafes

Són l’alcalde, Toni González, la primera tinent d’alcalde, Davinia Calatayud, i el regidor de Comerç, Alex Fuentes, els que s’estan encarregant de distribuir aquests dies el material entre el sector empresarial. Tots dos aprofiten les seues visites a aquests locals per a “felicitar les persones propietàries i treballadors i treballadores pel seu esforç durant l’estat d’alarma, conscients de les dificultats a les quals s’enfronten cada vegada que alcen la persiana sense saber com els anirà a nivell de caixa o si les mesures de protecció adoptades seran suficients per a previndre el contagi”. “Ara més que mai cal fer costat al xicotet comerç perquè és un dels col·lectius que pitjor ho està passant en aquestes circumstàncies, per la qual cosa anime a tota la població a apostar per ells per a l’adquisició de menjar i altres productes de primera necessitat”, comenta Fuentes.

El projecte ‘Resistència Almussafes’, com així l’han batejat els seus impulsors, ha anat creixent amb el pas dels dies. Després de començar consumint el propi material de les persones amb impressores 3D a les seues cases i el cedit tant per l’Ajuntament com per diverses empreses del municipi, amb el qual calculaven que anaven a poder produir al voltant de 300 unitats, la iniciativa s’ha transformat, sobretot amb l’adquisició per part del consistori del material suficient per a fabricar mil unitats més. Amb tot, el grup de voluntaris, que inicialment estava integrat per 7 persones i en l’actualitat ja són 16, podrà elaborar fins a 1.300 pantalles protectores perquè l’executiu local continue distribuint-les entre aquells col·lectius que presten serveis essencials i les sol·liciten.