BENESTAR SOCIAL

L’Ajuntament d’Almussafes i el Voluntariat UDP posen en marxa un servei telefònic per a fer companyia a les persones majors

‘Telèfon Amic’, que busca pal·liar la soledat durant el confinament, funciona de 9:00 a 12:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores i per a accedir a ell cal telefonar al

677 767 663

Des del consistori aclareixen que en cap cas aquesta iniciativa substitueix a les que puguen oferir professionals de la Salut, Policia o Emergències


Les persones majors d’Almussafes compten durant el període de confinament decretat per a lluitar contra el Covid-19 amb una nova eina per a minorar la sensació de soledat. L’Ajuntament acaba de posar en marxa un servei telefònic per a fer-los companyia denominat ‘Telèfon Amic’ i gestionat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes a través del seu grup de Voluntariat UDP. Per a poder utilitzar-ho tan sols cal telefonar al 677 767 663 de 9 a 12 h i de 17 a 20 h. “Aquesta situació està sent molt dura per a tots i totes, però encara més si cap per a aquestes persones, que en moltes ocasions viuen soles i necessiten suport moral i companyia per a afrontar les circumstàncies, que no són gens fàcils”, destaca la regidora de Majors, Paqui Oliver.

El Voluntariat de la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP) d’Almussafes, que en la localitat està gestionat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes, no s’ha quedat de braços plegats després del decret que obliga al confinament de la població per a frenar el nombre de contagis per coronavirus.

Davant la impossibilitat de desenvolupar la seua activitat habitual, que inclou visites presencials a la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’ i a domicilis particulars en els quals resideixen persones majors, el col·lectiu ha decidit aportar el seu granet d’arena en aquesta situació excepcional i col·laborar activament en un nou servei en línia impulsat per l’Ajuntament de la localitat.

‘Telèfon Amic’ és el nom amb el qual l’executiu municipal ha batejat aquesta iniciativa que permet a les persones majors que viuen soles i tinguen necessitat de conversar comptar amb la companyia de conciutadans i conciutadanes disposats a fer-los companyia. Per a poder accedir a aquest servei tan sols cal telefonar al 677 767 663 de 9:00 a 12:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores.

Des del consistori remarquen que aquest servei en cap cas substitueix a uns altres que puguen oferir professionals de la Salut, Policia Local o Emergències i que es tracta d’una mesura amb la qual es pretén pal·liar la soledat, “molt accentuada aquests dies a causa de la prohibició d’eixir al carrer i rebre visites d’amistats, famílies o veïnat”, explica la regidora de Majors, Paqui Oliver.

Per a l’edil, “aquesta situació està sent molt dura per a tots i totes, però encara més si cap per a aquestes persones, que en moltes ocasions viuen soles i necessiten suport moral i companyia per a afrontar les circumstàncies, que no són gens fàcils”.  “Els envie una forta abraçada d’ànim a distància tant a elles com a les que fan possible aquest ‘Telèfon Amic’, pel seu lliurament i disponibilitat”, conclou.