BIBLIOTECA

L’Ajuntament d’Almussafes fomenta la lectura durant el confinament

La Regidoria de Cultura promou un repte perquè la ciutadania envie les seues fotografies amb les obres que està llegint

Les imatges es publiquen cada dia en les xarxes socials municipals i formaran part d’un collage que es penjarà a la Biblioteca Pública


#JoEmQuedeACasaLlegint és el nom de la iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes a través de la seua Biblioteca Pública Municipal per a fomentar la lectura durant l’estat d’alarma. El consistori anima a la població a enviar fotografies en les quals apareguen al costat dels títols que estan gaudint perquè es publiquen en les xarxes socials municipals i que així la resta de la ciutadania puga conéixer-los. Les imatges que es recullen gràcies a aquesta iniciativa, amb la qual segons l’edil Alex Fuentes es busca “oferir una finestra perquè els lectores i les lectores de la localitat recomanen títols i així ajudar la població a suportar aquesta situació”, formaran part d’un collage que s’instal·larà en l’edifici de la biblioteca. Desenes de veïns i veïnes ja han enviat les seues propostes.

L’Ajuntament d’Almussafes fomenta la lectura durant el confinament

El confinament al qual està sotmesa la població durant l’estat d’alarma s’ha convertit en una excel·lent oportunitat per a dedicar més temps a la lectura. Per aquest motiu, i per a animar a la població a endinsar-se en ella, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes ha volgut aprofitar aquesta circumstància per a llançar una iniciativa amb la qual busca que la ciutadania compartisca els llibres que està llegint. El repte consisteix a enviar una fotografia en la qual aparega la persona remitent amb aquesta obra a l’adreça de correu electrònic almussafes_bib@gva.es perquè siga publicada en les xarxes socials municipals.

Des que el passat dilluns 30 de març es va llançar la iniciativa, impulsada a través de la Biblioteca Pública Municipal, desenes d’almussafenys i almussafenyes han fet arribar les seues propostes, convertint-la, tal com assenyala el regidor de Cultura, Alex Fuentes, “en un autèntic èxit que demostra que a Almussafes llegim molt”. “Gràcies a #JoEmQuedeACasaLlegint, com hem volgut anomenar al repte, oferim una finestra perquè els lectors i les lectores de la localitat recomanen títols i així ajudar la població a suportar aquesta situació”, afirma l’edil.

Des de la Biblioteca, les treballadores de la qual van ser al costat del regidor les primeres a presentar les seues propostes, recorden que poden participar persones de totes les edats i que també s’accepten aquelles imatges en les quals apareguen tauletes, llibres electrònics o dispositius mòbils, “atés que cada vegada més gent opta per comprar les obres en format digital per a estalviar paper, disposar d’elles de manera immediata o adquirir-les a un preu més econòmic”.

Les fotografies, que es comparteixen cada dia en les xarxes socials de l’Ajuntament, formaran part d’un gran collage que es penjarà quan passe l’estat d’alarma en una de les parets de l’edifici de la biblioteca “com a símbol que la literatura ens va ajudar, i molt, a nivell emocional durant aquests temps tan difícils i incerts”, conclou Fuentes.