COMUNICACIÓ

La Residència La Vila d’Almussafes habilita un servei de videotelefonada per la crisi sanitària del Covid-19

La iniciativa, per a facilitar la comunicació entre les persones usuàries i les seues famílies, es va posar en marxa el passat dimarts 17 de març i el resultat, segons la directora del centre, està sent molt satisfactori

La responsable del centre afirma que tant les persones majors residents com el conjunt de la plantilla es troben en perfecte estat


La tecnologia s’ha convertit en una gran aliada durant el confinament decretat pel Govern d’Espanya per a frenar l’avanç del coronavirus. En la Residència ‘La Vila’ d’Almussafes han trobat la fórmula per a mantindre viu el contacte de les persones majors usuàries amb les seues famílies. Davant la total restricció de les visites per a evitar el contagi de la malaltia, a la qual el col·lectiu de majors és molt vulnerable, l’equip del centre ha decidit habilitar en la recepció de l’edifici un servei de videotelefonades a través de l’aplicació Skype per a facilitar la comunicació, a més del seguiment telefònic habitual, malgrat les circumstàncies.

Per a poder utilitzar aquesta eina, les famílies criden a la residència i agenden una hora per a veure i conversar amb els seus essers estimats. “Ho vam inaugurar el passat dimarts 17 i de moment està funcionant perfectament. Molts familiars han pogut veure i conversar amb el seu major, fins i tot diversos membres de la mateixa família cadascun en els seus respectius domicilis. En alguns casos també des d’altres províncies. Està sent molt emotiu, explica la directora de ‘La Vila’, Julia Grau. “Davant aquesta crisi sanitària a la qual ens enfrontem, és essencial que les 49 persones que viuen en la residència romanguen el més aïllades possible, encara que intentem escurçar al màxim aqueix distanciament social al qual s’enfronten tant residents com famílies i que, sens dubte afecta a la seua situació emocional, amb la implementació d’aquest sistema”, explica.

La Residència La Vila d’Almussafes habilita un servei de videotelefonada per la crisi sanitària del Covid-19

Grau, que afirma que tant els majors com el personal de la plantilla estan en perfecte estat, comenta que ha telefonat personalment a les 49 famílies per a informar-los de l’actual conjuntura i per a oferir-los la possibilitat d’utilitzar aquest servei de videtelefonada, “una bona eina que crec que ha arribat per a quedar-se”, vaticina.