COVID19

Els parcs naturals de la Comunitat Valenciana elaboren materials descarregables per a continuar aprenent sobre l’entorn natural des de casa

El Centre d’Educació Ambiental també compta amb materials didàctics online sobre emergència climàtica i objectius de desenvolupament sostenible

La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica reconeix la labor de personal educador, treballador i directiu dels parcs naturals


Els parcs naturals de la Comunitat Valenciana han posat en marxa diverses iniciatives per a continuar difonent l’aprenentatge i gaudi de la naturalesa, ara des de casa.

Les diverses iniciatives es basen en una sèrie de quaderns descarregables amb activitats per a fer en família i continuar coneixent l’entorn natural.

Els quaderns proposen manualitats, receptes i lectures relacionades amb el medi ambient i activitats pensades per als xiquets i xiquetes que també poden aprofitar els pares i mares com a recurs que conjuga formació i joc.

Aquests materials didàctics, que poden descarregar-se al final d’aquesta notícia, tenen com a finalitat que els xiquetes i xiquetes continuen aprenent sobre els 22 parcs naturals de la Comunitat, així com de les característiques de la seua flora i fauna.

El director general de Medi natural i Avaluació Ambiental, Fran Quesada, ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d’aquesta iniciativa que «ajuda les famílies a conéixer i reconéixer la bellesa i biodiversitat dels nostres parcs naturals en un moment com l’actual», en referència al confinament i a la suspensió de les classes de manera presencial.

La Conselleria ha volgut reconéixer el treball dels equips de personal educador, treballador i directiu dels parcs naturals, que continuen treballant a través de mitjans telemàtics i tecnològics «per a fer arribar la naturalesa i l’educació ambiental a les llars».

Així mateix, el parc natural de Font Roja i Mariola ha llançat la proposta ‘Mira el Parc des de ta casa’, a través de la que animen a gaudir de l’entorn natural d’una manera diferents, mentre que el parc natural del Prat de Cabanes-Torreblanca ha elaborat un quadern d’activitats amb el nom ‘El Prat des de la finestra’, que es publicarà cada dimarts i cada divendres per a donar a conéixer de manera amena el patrimoni natural.

En aquest quadern es poden trobar passatemps, treballs manuals i curiositats que permeten conéixer des de casa la naturalesa del parc. En l’elaboració, a més de l’equip d’educadors del parc natural, participen la Fundació Global Nature i els ajuntaments de Torreblanca i Cabanes.

Altres iniciatives en línia

A més d’aquestes activitats, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica compta amb altres recursos de formació per a poder fer des de casa.

Aquest és el cas dels materials didàctics del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), que proposen una sèrie d’activitats educatives per a conscienciar sobre l’impacte del canvi climàtic o per a aprofundir en el coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (consultar ACÍ).

Altres iniciatives, en aquest cas per a adults, són les que planteja CERAI en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que ofereix un curs ‘online’ sobre ‘Pràctiques d’Higiene per a l’Elaboració de Productes Agroalimentaris d’Origen Vegetal en Venda de Proximitat’.

Tots aquests continguts poden desenvolupar-se en línia o ser descarregats en els diferents terminals amb accés a Internet, sense necessitat de desplaçar-se ni eixir de casa.

DESCRIPCIÓDOCUMENT
Material descarregable

Prema o faça clic sobre les imatges per a ampliar-les.