BENESTAR SOCIAL

El Servei de Mediació Municipal d’Almussafes s’adapta per a continuar disponible durant el confinament

L’Ajuntament ha habilitat l’atenció telefònica per a atendre consultes relacionades amb la millora de la convivència en les llars

El Departament de Benestar Social llança un document amb consells per a afrontar adequadament l’estat d’alarma


Mentre estiga en marxa el confinament de la població decretat pel Govern d’Espanya per a frenar l’avanç del Covid-19, el Servei de Mediació Municipal d’Almussafes continuarà funcionant per telèfon, on s’atendran totes les consultes relacionades amb el treball habitual d’aquest programa, però també els dubtes que sorgisquen entorn a la convivència a casa durant aquests moments que vivim. El servei, que està disponible de dilluns a divendres de 10 a 13 hores en el 96 178 39 91, està gestionat des de mitjan 2019 per una advocada almussafenya especialista en mediació contractada directament pel consistori, qui també ha elaborat una llista amb recomanacions per a millorar l’estada en les llars.

La impossibilitat d’atendre presencialment les persones usuàries dels diferents programes impulsats per l’Ajuntament d’Almussafes no està sent un impediment perquè es continuen oferint durant l’estat d’alarma. “El consistori està adaptant, en la mesura del possible, tota la seua estructura per a seguir al costat de la ciutadania en aquests temps tan difícils. L’esforç del personal de l’administració local i les facilitats que brinda la tecnologia ens estan ajudant a fer-ho possible”, destaca el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano.

Entre els programes que continuen en marxa durant aquests dies es troba el Servei de Mediació Municipal, que des de l’any passat gestiona directament l’Ajuntament després de la contractació d’una advocada d’Almussafes especialista en mediació. A partir d’ara, i durant l’estat d’alarma, estarà disponible de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i per a accedir al mateix cal telefonar al 96 178 39 91. “Estem travessant per una situació totalment excepcional que ens obliga a romandre a casa i a conviure en un espai reduït al costat de persones amb diferents edats, personalitats i necessitats, una cosa que pot generar tensions. Per això considerem primordial ajudar a suportar-ho posant totes les nostres eines a servei de la població”, assenyala l’edil.

El Servei de Mediació Municipal d’Almussafes s’adapta per a continuar disponible durant el confinament

Recomanacions per a millorar la convivència

A més de l’atenció directa per telèfon, des del Departament de Benestar Social han elaborat un document en el qual es recullen algunes recomanacions per a millorar la convivència a casa. Segons el personal encarregat de la coordinació del servei, és molt important “gestionar positivament les nostres emocions”, una cosa que pot aconseguir-se “practicant l’assertivitat, l’empatia i el respecte, la utilització d’un llenguatge positiu i posant en pràctica qüestions com el respecte, la tolerància i la solidaritat”.

Per a aquelles famílies que han de seguir el que s’estableix en una sentència de divorci o de regulació de mesures paternofilials, posen l’accent la necessitat de posar en valor, “amb més intensitat si cap, els interessos dels menors, seguint el que ens diu la resolució judicial sempre dins del sentit comú, perquè els nostres fills i filles estiguen segurs i protegits i no posar-los mai davant d’un risc innecessari”.

Respecte al veïnat, recorden que cal complir amb l’horari de descans, tant després de dinar com a la nit, perquè “hi ha persones com a personal sanitari, forces i cossos de seguretat de l’Estat, Protecció Civil, personal de magatzems alimentaris, transportistes, farmacèutics, bombers, operaris de neteja i altre personal dedicat a activitats considerades essencials que han de treballar, a les quals cal afegir la gent que ha de seguir un horari laboral des de casa”.

Finalment, recorden que la millor eina per a resoldre els conflictes és “el diàleg i la comunicació positiva, aportar el millor de nosaltres, que afloren valors com la pau, la solidaritat, la tolerància… amb més força si cap en aquests temps incerts i difícils que segur que entre tots i totes prompte aconseguirem superar”.

Departament de Benestar Social

Des del començament de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, el Departament de Benestar Social d’Almussafes ha adaptat gran part dels seus serveis per a continuar funcionant i atendre les noves necessitats de la població. El Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD) està realitzant la compra a 15 persones en situació de risc o amb problemes de mobilitat, el Servei d’Atenció Psicològica està atenent per telèfon els casos que ja estaven en marxa i els que van sorgint i el que facilita l’educació a distància dels col·lectius més vulnerables, que es presta des d’aquest dimarts 31 de març i en col·laboració amb Netllar, ha permés l’accés a internet a través de connexió mòbil a un total de huit famílies. També està en funcionament des de la setmana passada el ‘Telèfon Amic’, en el qual el grup de voluntaris de la Unió Democràtica de Pensionistes ofereix conversa a distància a persones majors que viuen soles i necessiten companyia.