FORMACIÓ

Almussafes inaugura el programa d’ocupació ECOVID 2020

L’alcalde, la primera tinenta d’alcalde i els responsables dels departaments en els quals ja treballen van donar la benvinguda ahir, dilluns 23 de novembre, a les nou persones seleccionades

Gaudiran d’un contracte laboral de sis mesos a temps complet fent tasques relacionades amb la gestió de la pandèmia

El pla, en el qual la Generalitat Valenciana inverteix 75.868 euros i l’Ajuntament 7.404 euros, s’implementa per a fer front a l’actual crisi sanitària i econòmica


Les nou persones seleccionades per a participar en el programa d’ocupació ECOVID 2020 d’Almussafes van començar els seus contractes laborals de sis mesos a jornada completa ahir, dilluns 23 de novembre, després d’un acte de benvinguda en el qual l’alcalde, Toni González, la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, i els responsables dels departaments en els quals treballaran els van donar l’enhorabona i els van explicar les seues respectives funcions. Tal com va avançar el consistori fa unes setmanes, gràcies a aquest projecte creat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) de la Generalitat Valenciana en col.laboració amb l’administració local, s’han creat sis llocs de conserge-ordenança i tres d’operaris/es de neteja COVID19. Segons el primer edil, “més que mai hem de ser sensibles a la situació que està vivint la ciutadania i per això no vam dubtar a optar a aquest pla que, com tots els que posem en marxa a Almussafes, suposen també un reforç necessari per a la gestió municipal. Labora inverteix 75.868 euros i el consistori els 7.404 euros restants per a fer possible aquestes contractacions”.

Ahir, dilluns 23 de novembre, es van incorporar als seus llocs en l’administració local almussafenya les nou persones elegides per a participar en el nou programa d’ocupació ECOVID 2020, impulsat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) en col.laboració amb el consistori del municipi. La Generalitat Valenciana ha posat en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de brindar una oportunitat laboral a aquelles persones majors de 30 anys que es troben sense treball, preferentment a conseqüència de la conjuntura derivada de la pandèmia de coronavirus que estem travessant.

Eixa mateixa jornada, just abans de l’inici dels seus respectius quefers, la sala de conferències del Pavelló Poliesportiu Municipal va acollir l’acte de benvinguda del programa, en el qual van estar presents, a més dels almussafenys i les almussafenyes inclosos en el projecte, l’alcalde, Toni González, la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, i el personal funcionari al capdavant de les diferents àrees on desenvoluparan les seues tasques laborals fins al pròxim 22 de maig. El primer edil els ha felicitat per la seua incorporació i els ha animat a gaudir de l’experiència, que està convençut que “serà molt beneficiosa per a aquestes persones, per a les seues famílies i, en conseqüència, per a tota la població”.

“Més que mai hem de ser sensibles a la situació que està vivint la ciutadania i per això no vam dubtar a optar a aquest pla que, com tots els que posem en marxa a Almussafes, suposen també un reforç necessari per a la gestió municipal. En aquest cas, a més, els llocs creats estan íntimament relacionats amb la realització de serveis d’interés general derivats de la COVID19, per la qual cosa col.laborem en la millora econòmica de les nostres famílies i, paral.lelament, ampliem la garantia de prevenció i seguretat en l’ús dels serveis públics oferits”, explica el president de l’executiu municipal.

Tal com va anunciar l’Ajuntament a principis de novembre, la Generalitat aporta 75.868 euros al projecte, mentre que el consistori s’encarrega d’invertir els 7.494 euros restants per a fer-lo possible. En concret, gràcies al programa s’ha contractat sis persones per a desenvolupar tasques de conserge-ordenança (2 per a Esports, 1 per a Obres i Serveis, 1 per al CMFPA, 1 per a la Policia Local i 1 per a l’ADL), entre les quals es troben el control d’accessos, la difusió d’informació i el compliment de la normativa sanitària, i tres operaris/es de neteja COVID19 (2 en Obres i Serveis i 1 en Cultura), que s’encarregaran de la neteja i desinfecció d’instal.lacions i zones públiques.

Pla d’Ocupació Local

L’alcalde va avançar que durant el 2021 es tornarà a reactivar la borsa d’ocupació del Pla d’Ocupació Local (POL), per la qual cosa en els pròxims mesos continuarà la contractació d’almussafenys i almussafenyes “per a continuar estimulant l’economia, mantindre en les millors condicions la població i garantir la millor atenció a la ciutadania que es dirigeix a les dependències públiques per a realitzar gestions relacionades amb els diferents departaments de l’administració municipal”.